Az esélyekről a norvég csapat egyik legjobbja, a kapus Kari Grimsbö nyilatkozott.

– Mit vár a hétvégi mérkőzéstől?
– Biztosan kemény meccs vár ránk. Úgy érzem, van esélyünk, de mindenkinek jó napot kell kifogni a sikerhez. Nagyon várjuk már a meccset, nagyon szeretünk ilyen jó csapatok ellen játszani, mint az ETO.

– A győri meccs tapasztalatával a háta mögött kit tart a legveszélyesebb játékosnak?
– Természetesen Görbiczet. Ő mindig nagyon jó, de sok játékosra figyelnünk kell, hiszen remek kézilabdázók alkotják a győriek keretét. Kulcskérdés, hogy ezeket az embereket mennyire tudjuk kikapcsolni.

– Készül külön a játékosokból?
- Minden meccs előtt videózom, és megnézem a korábbi mérkőzésekről írt jegyzeteimet.

– Mennyi néző várható vasárnap a trondheimi meccsen?
– Nem tudom megmondani, mennyien lesznek, de az ilyen típusú meccsekre többen jönnek, mint általában. Szerintem lesznek úgy kétezren.

– És a hangulat? Lesz olyan, mint Győrben volt?
– Biztosan nem. A norvég közönség teljesen más, mint amilyen győri szurkolókkal találkoztunk. Ők is tudnak nagyon jó hangulatot teremteni, de tetszett, ahogy a győri drukkerek szurkoltak. A fantasztikus hangulat mellett sportszerûek is voltak. Nem felejtettek el megtapsolni bennünket, amikor felmentünk a pályára.

– Mit vár a Bajnokok Ligájától, mit érhet el a Trondheim?
– Nagyon boldogok vagyunk, hogy Podgoricán sikerült nyernünk. Nem foglalkozunk azonban ezzel, a lényeg, van két pontunk, s koncentrálunk a következő összecsapásra. Azzal egyelőre nem foglalkozunk, mit érhetünk el. Természetesen megpróbáljuk megnyerni az előttünk lévő meccseinket, a végén pedig meglátjuk, mindez mire elég. Már annak is nagyon örülünk, hogy a Bajnokok Ligájában játszhatunk.

– Meddig szól a szerződése a Byasennel?
– Még van egy idényem, azaz a következő nyáron jár le. Jól érzem magam a klubnál, de szívesen kipróbálnám magam egy új közegben is.

– Akár Győrött is?
– Ki tudja, mit hoz a jövő...