Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát már a negyedik alkalommal tartotta a Testnevelési Egyetem és a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A három napos rendezvény első napja a Testnevelési Egyetem Campusán, a további programok pedig a NEKA balatonboglári központjában kerültek megrendezésre. A nívós eseményre meghívást kapott Dr. Bartha Csaba a Győri Audi ETO KC elnöke is.

Három napon keresztül zajlottak a kerekasztal beszélgetések angol és magyar nyelven a konferencián. A szakmai megbeszélések mellé változatos gyakorlati bemutatók és workshopok is társultak. Az akadémiákról szóló kerekasztal beszélgetésre meghívót kapott Dr. Bartha Csaba klubunk elnöke, a Győri Audi ETO KC Akadémia ügyvezetője is.

„A Nemzeti Kézilabda Akadémia, mint módszertani központ szervezésében lezajlott konferencia a sporttudomány minden területét érintette. Így többek között szerepet kapott a sportágak elméleti és módszertani fejlesztéseinek lehetősége, a biomechaniakai fejlesztések gyakorlati szintéren törtnő ismertetése, a társadalomtudományi (pl. pszichológia) ismeretek alkalmazása, illetve a diagnosztikai és orvostudományi eljárások pályaorientációs bemutatása is. Rendkívül értékes szakmai napot töltöttünk el a Kézilabda Akadémiák vezetőivel, munkatársaival, ahol az előadások között személyes beszélgetések során jó légkörben, előremutató innovatív fejlesztésekben állapodtunk meg. Érintettük az Akadémián dolgozó gyerekek további fejlődését, kiemelve a versenyrendszert is. Nagyon örülök, hogy részese lehettem a konferenciának, és bízom benne, hogy tovább folytatódik ez az értékes sorozat és egyben gratulálok a szervezőknek.” – mondta Dr. Bartha Csaba.

A négy - ötszáz résztvevőt megmozgató egyedülálló konferencia idén is nagy sikert aratott. A sport területén szerteágazó tudást kínáló informatív rendezvény jól segítette a sportszakemberek ismereteinek bővítését és a legújabb szakmai trendek elsajátítását.