Megnevezte Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a női kézilabda válogatott mellett dolgozó szakmai stáb tagjait. Örömteli, hogy a stábban két győri szakember munkájára is igényt tart a szövetségi kapitány. Akadémia 1-es csapatunk vezetőedzője, Pigniczki Krisztina a válogatott edzője lesz, az erőnléti edzésekért pedig továbbra is Holanek Zoltán felel majd.  

A Magyar Kézilabda Szövetség honlapján jelentette be a magyar felnőtt női kézilabda válogatott új szakmai stábjának összetételét. Az Akadémia 1-es csapatunk vezetőedzője Pigniczki Krisztina és augusztusban megválasztott új magyar női szövetségi kapitány Golovin Vlagyimir ismét együtt dolgoznak. A két szakember a női junior válogatottnál komoly sikereket értek el együtt.

„Váratlanul ért, amikor Golovin Vlagyimir megkeresett, de nagyon örültem neki. Egyből igent mondtam, főleg úgy, hogy megbeszéltük, hogy a klubbeli munkámmal összeegyeztethető lesz a másodedzői pozíció. A Győri Audi ETO KC elnöke Dr. Bartha Csaba támogatását fejezte ki az új pozíciómmal kapcsolatban, és biztosított róla, hogy a klub mindenben támogat. Kíváncsian várom az a közös munkát a válogatottal, biztos vagyok benne, hogy más lesz, mint a juniorokkal. Bízom benne, hogy az előttünk álló időszakban sikeres munkát tudunk végezi.” – mondta Pigniczki Krisztina.

Golovin Vlagyimir szakmai stábjában helyet kapott Holanek Zoltán a Győri Audi ETO KC erőnléti edzője is. A győri szakember folytathatja korábban megkezdett munkáját a válogatott szakmai stábjában.

„Örültem a szövetségi kapitány úr felkérésének, és boldogan vállaltam a folytatást a nemzeti csapatnál. Bízom benne, hogy az eddig elvégzett munkám a válogatottnál megfelelő ajánlólevél volt a folytatáshoz, és nagyon várom már a közös munkát. Köszönöm a Győri Audi ETO KC vezetésének, Dr. Bartha Csaba elnök úrnak, hogy támogatott a válogatottbéli szereplésemben.” -  nyilatkozta Holanek Zoltán.

Az új szakmaistáb októberben találkozik először a kerettel. A magyar válogatott október 6-án hazai pályán Portugália, október 10-én idegenben Szlovákia ellen lép pályára Eb-selejtezőn, majd a novemberi vb-felkészülést követően Spanyolországban szerepel a világbajnokságon.

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT STÁBJA


Szövetségi kapitány: GOLOVIN Vlagyimir
Edző: PIGNICZKI Krisztina
Kapusedző: DULEBA Norbert
Erőnléti edző: HOLANEK Zoltán
Orvos: LOHNER Balázs
Fizioterapeuta: SZIKRA-MEZEY Csaba
Masszőr: SÁNDOR Dániel
Technikai vezető: PÁSZTOR Zsófia
Videó-operátor: KOVÁCS Márk
Médiamenedzser: LISZKAY Gábor