A Győri Audi ETO KC számára kiemelten fontos évről – évre a társadalmi szerepvállalás, ezért klubunk folytatja a „Jó cselekedet a gyermekekért” jótékonysági akciósorozatát. Az „ETO jó cselekedet” kampány következő állomása a 2021. november 17-i, Ferencváros elleni rangadó lesz, amikor az állami gondoskodás keretei között nevelkedő gyermekek részére szervezünk adománygyűjtést.

Az idei évben a megszokottakhoz képest korábban érkezik klubunk karácsonyi felhívása, az „ETO jó cselekedet”, hiszen november 17-én játssza a 2021-es év utolsó hazai mérkőzését csapatunk. Az idei jótékonykodásunk alkalmából szeretnénk újra szurkolóink, nézőink segítségét kérni, hogy ezúttal az állami gondozásban nevelkedő gyermekek karácsonyát és ezáltal mindennapjaikat szebbé, könnyebbé tehessük.

„Szerettünk volna egy olyan ügy mellé állni, ami nekünk és sokak számára is fontos lehet. Gyermekeknek adni és segíteni mindig szép és fontos feladat – nyilatkozta Dr. Bartha Csaba klubelnök. – Szülőként tudom, mennyire fontos, hogy gyermekeink számára a legtöbbet adhassuk. Sportvezetőként az egyik legnagyobb kézilabda utánpótlás-bázist működtetve is tapasztalom, hogy a gyermeki öröm mennyire fontos, hiszen ők adják majd a jövő felnőtt nemzedékét. Ebben az évben a győri Bagolyvár Gyermekotthon támogatását választottuk ki, azaz az állami gondoskodás keretei között élő kicsik és nagyok számára szervezünk gyűjtést. Tisztelettel megkérem az ETO-család tagjait, és mindazokat, akik tudnak és szeretnének is segíteni, hogy az FTC elleni mérkőzésen járuljanak hozzá ezen fiatalok karácsonyának szebbé tételéhez. Ezentúl szeretnénk élményt is adni a gyermekotthon lakóinak, ezért januárban – amennyiben a járványhelyzet is lehetővé teszi - vendégül látjuk a fiatalokat egy mérkőzésünkön. Szeretnénk, ha motivációt, erőt tudnának meríteni a szurkolásból, a pályán tapasztalt összefogásból, csapatszellemből.” – zárta gondolatait klubunk elnöke.

A győri Bagolyvár Gyermekotthon vezetőjével, Várnai Viktóriával is felvettük a kapcsolatot azzal kapcsolatban, hogy mi az  a gyermekeknek szükségük van és mi az minek örülnek.

„A Bagolyvár Gyermekotthonban gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló gyermekek élnek, akiket ideiglenesen kiemeltek a családjukból. Azért használjuk az ideiglenes kifejezést, mert mielőtt bekerülnek a gyermekek az otthonba, hosszú vizsgálatot végeznek a családoknál a szociális gondozók, és ezt a környezettanulmányt évente felülvizsgálják. Sajnos nagyon ritkán ugyan, de szerencsére előfordul, hogy a gyermek visszatérhet a családjába, miután a család rendezni tudta helyzetét, de tény, hogy ez nagyon ritka. Jelenleg teltházzal üzemelünk, 42 gyermek él itt. A hétköznapok egy megszokott rendszer szerint zajlanak gyakorlatilag, mint egy családban. Óvodába, iskolába kísérjük a gyerekeket, délután pedig felügyelő jelenlétében zajlik a tanulás, négy csoportban, kor és tanulási igény szerint, hiszen nálunk is vannak tanulási nehézséggel, fogyatékkal élő gyermekek. A szabadidőt és a hétvégét is próbáljuk hasznosan, az életkornak megfelelően eltölteni, hiszen 3 évestől 18 éves korig vannak nálunk gyermekek. Mi is, mint minden intézmény próbálunk mindent megadni a gyermekeknek, de a lehetőségeink végesek, így nagyon köszönjük a lehetőséget, és előre is a támogatást is mindenkinek!” – mondta Várnai Viktória a gyermekotthon vezetője.

A Bagolyvár Gyermekotthon köszönettel veszi az alábbi használati eszközöket, tárgyakat:

  • a kisebbek részére: pizsama (92 - 146-os méretig), zokni, új és jó állapotú használt ruházati termék (kabát, farmer, póló, pulcsi), törölköző
  • a nagyobbaknak: tisztálkodási szerek (tusfürdő, sampon, balzsam, hajápolási termék, női egészségügyi termékek stb.), pipere termékek (parfüm, smink stb.), új és jó állapotú használt ruházati termékek (kabát, farmer, divatos póló, pulcsi, zokni)
  • sporteszközök (tollas-, pingpongütő, labdák stb.),
  • kreatív kézműves foglalkozás eszközei (pl. kézműves technikákhoz szükséges felszerelés stb.),
  • iskolaszer (ceruza, tolltartó, toll, füzet stb.),
  • társasjátékok és kirakók (kicsiknek és nagyoknak, inkább készségfejlesztő),
  • mindennapi használatos elektrotechnikai termékek (fülhallgató),
  • csomagolt édesség

Az adományokat 2021. november 17-én a Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésen az Audi Aréna Győr főbejáratánál elhelyezett gyűjtőpontokon lehet leadni a kapunyitásától, 16:30-tól egészen a mérkőzés kezdetéig.

Előre is köszönjük és kérjük szurkolóink támogatását!