A Győri Audi ETO KC az elmúlt időszakban szurkolói segítséggel online felmérést tartott, annak érdekében, hogy megtudjuk a szurkolók és nézők véleményét arról, hogy miért érkezik kevesebb néző, szurkoló a Győri Audi ETO KC hazai mérkőzéseire az Audi Aréna Győrbe az elmúlt két évad során. Érdekes és tanulságos válaszok születtek.

Az egyik legnagyobb közösségi média platformon több szurkolói csoportba is kikerült az elmúlt időszakban egy felmérés klubunk kérésére, melyben szerettük volna megtudni, hogy a szurkolok véleménye szerint miért csökkent a mérkőzések látogatottsága a COVID 19 járvány okozta teljes leállást követően.

Több mint 1300 válasz érkezett a szurkolói csoportokban feltett kérdésre. A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók 40 %-a elsősorban a védettségi igazolvány kötelezővé tétele miatt nem látogatja a mérkőzéseket, azaz nagy valószínűséggel nem rendelkeznek a magyar állam által, a sportesemény látogatásához szükséges igazolvánnyal. A válaszadók kevesebb, mint 20 %-a a jegyek áraival indokolta távolmaradását a mérkőzésekről. Érdekesség, hogy a válaszadók 25%-a más indokok miatt marad távol a meccsekről (egyéb indokok 11%, félelem a vírustól 9%, TV-ben nézem 5%).

A Győri Audi ETO KC köszöni a kutatásban résztvevő minden válaszadó véleményét. Klubunk természetesen megvizsgálja a lehetőségeit annak érdekében, a közeljövőben minél többen tudják újra személyesen, az Audi Aréna Győrben buzdítani a csapatot. Reméljük, hogy a pandémiás helyzet lehetőséget hagy a jövőben is a nézők fogadására sporteseményeken.

Felmérés végeredménye:

  1. Védettségi igazolvány hiánya 40%
  2. Drága jegyárak 20%
  3. Egyéb11%
  4. Minden mérkőzésen ott vagyok10%
  5. Félelem a vírustól 9%
  6. Inkább TV-ből nézem 5%
  7. Nagy távolság 5%