A Győri Audi ETO KC számára mindig fontos a társadalmi felelősségvállalások melletti kiállás, és példamutató új kezdeményezések támogatása. A győri Káptalandombon működő Café Collis Kávéház az első Győrben, ahol sérült embereket foglalkoztatnak. A Kastamonu elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen klubunk meghívására ők is szurkolnak a csapatnak a nézőtéren.

A Café Collis 2021-ben nyitotta meg kapuit a Káptalandombon, és ami megkülönbözteti a többi győri kávéháztól az az, hogy sérült embereket foglalkoztat.

„Korábban a Café Collis kereste meg egyesületünket azzal a céllal, hogy hazai mérkőzéseinken szóróanyaggal megjenhetnének-e az Audi Aréna Győrben. Megismerve a hely céljait természetesen igent mondtunk a felkérésre, sőt, elhívtuk őket egy hazai találkozónkra is. Elismerésre méltó az, hogy a kávézóban mentorok felügyelete mellett csak szellemileg, illetve fizikailag sérült embereket foglalkoztatnak. Nagyon példamutató tevékenység az, amit a Cafe Collisban célul tűztek ki, éppen ezért minden elismerésem nekik, és sok sikert kívánok a kezdeményezéshez. Örülök, hogy a szombati mérkőzésen mindannyiukat az Audi Aréna Győrben köszönthetjük, és közösen szurkolhatunk a csapat győzelméért.” – nyilatkozta Dr. Bartha Csaba.  elnök.

A kávézó Győr szívében található, az ügy pedig a MI szívünkben él! – áll a kávézó oldalán. A Café Collis (Domb Kávéház) a Káptalandomb új szolgáltató létesítménye. A Győri Egyházmegye kettős céllal hozta létre. Egyrészt a dombra látogató turisták és a győri emberek itt-tartózkodását még kellemesebbé, komfortosabbá kívánta tenni. Másrészt, az egyház, segítő kezet nyújtott a fogyatékkal élő embertársainak, azzal, hogy munkalehetőséget teremtett számukra.  A kávézóban megváltozott munkaképességű alkalmazottak látják el a feladatokat, az étterem vezetőinek, és mentoroknak a támogatásával. A nemzeti emlékhely szívében működő kávéházba betérve nyugodt környezetben pihenhetnek, frissülhetnek fel a látogatók. Kínálatukban találhatnak, brazil, világos pörkölésű kávét, teákat, kézműves szörpöket és süteményeket. Az állandó, jó minőséget magyar beszállítók garantálják. A szörpök, tej, tejszín és sütemény környékbeli műhelyekből, mindig frissen kerül az üzletbe. Az érdeklődők a Szent László Látogatóközpont mediterrán hangulatú udvarán, a Káptalandomb 13-as szám alatt találják meg a kávéházat.

A Café Collis csapatát erősíti Szabó Lőrinc is, aki a magyar kerekesszékes kézilabdaválogatott tagja. Lőrinc egy véletlen baleset következtében került kerekesszékbe, és kezdetben kerekesszékes kosárlabdázott, és később pedig a kerekesszékes kézilabdában is kipróbálta magát, ahol a válogatott tagja lett. „Sopronban kézilabdáztam, amikor először találkoztam a kerekesszékes kézilabdával. Tartottak egy bemutatót, és játszottunk egy jót közösen, ami mindenkinek nagyon tetszett, így verbuválódott össze a csapat. Edzőtáborokat tartottunk, és két nemzetközi versenyen is részt vettünk. Az elsőről még érem nélkül, míg a legutóbb Európa-bajnokságról bronzéremmel tértünk haza. Sajnos a koronavírus járvány minket is érintett, azóta nem szerveztek semmilyen eseményt sem. Magyarországon jelenleg két városban, Szegeden és Miskolcon működik kerekesszékes kézilabda csapat, míg Budapesten és szerencsére Győrben is szervezés alatt van. Bízom benne, hogy itt a városban is sikerül elindítani egy csapatot.” – mondta a parasportoló.

Örülünk, hogy a Café Collis kollégái közösen szurkolnak velünk a hétvégén, és egyben sok sikert kívánunk munkájukhoz.