A Győri Audi ETO KC csapata is csatlakozott a Győri Atlétikai Club Evezős szakosztályának felhívásához, az „Evezz 750 métert a győri rekordért” kezdeményezéshez! Klubunk elnöke Dr. Bartha Csaba, sportigazgatónk Görbicz Anita és a felnőtt csapat vezetőedzője Ambros Martín is „jól belehúzott”.

Győr 750 éves születésnapja apropóján hívta életre a GYAC Evezős szakosztálya a rekordkísérletet. A november 30-án startoló kezdeményezésen klubunk utánpótlás játékosai vettek részt az Olimpiai Sportparkban. A keddi napon több akadémiai csapatunk is „lehúzta” a 750 métert, ezzel is hozzájárulva rekordkísérlet sikerességéhez. A mai napon dr. Dézsi Csaba András polgármester mellett Győri Audi ETO KC elnöke, Dr. Bartha Csaba, sportigazgatója Görbicz Anita és a felnőtt csapat vezetőedzője Ambros Martín is kivette részét a vállalkozásból.

„Mikor értesültünk a rekord kísérletről, természetes volt, hogy mint a város egyik legsikeresebb sportklubja a kezdeményezés mellé álljunk. Akadémistáink már az elmúlt napokban leevezték a 750 méteres távot, most rajtunk volt a sor. Szerettünk volna mi is hozzájárulni a Guinness-rekord felállításához. Bíztatok mindenkit, aki teheti, hogy jöjjön el az Olimpiai Sportparkba és csatlakozzon ehhez a szimpatikus kezdeményezéshez.” – nyilatkozta Dr. Bartha Csaba.

November 30-tól december 4-ig bárki részese lehet a rekordkísérletnek. Az Olimpiai Sportparkban nyolcvan ergométer áll rendelkezésre mindennap reggel 8 és este 8 óra között, hogy a vállalkozó kedvű önkéntesek Győr várossá válásának 750. évfordulója alkalmából 750 métert teljesítsenek a sporteszközön.