Február utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a 2022-es év első gyerekbajnoki fordulója az U10-es és U12-es korosztályban. A Győri Audi ETO KC-t két csapat képviseli az U10-ben, míg három az U12-ben. Cikksorozatunk első részében U10-es edzőinket kérdeztük meg.

Freiberger Ivett 2021 nyarán csatlakozott edzőként klubunkhoz, korábban játékosként szerepelt a Győri Audi ETO-ban. Először őt kértük meg az őszi szezon értékelésére, és várakozásairól is kérdeztük a folytatásra vonatkozóan. 

Hogyan értékeled az őszi szezont? 

Nagyon örültem, hogy elkezdhettem a munkát a szeptemberben alakult csapatommal. Az elején az ismerkedés és a mihamarabbi összekovácsolódás volt a fő szempont. Az én elsődleges célom pedig az volt, hogy a lehető legtöbb sikerélmény mellett megtanulják és elsajátítsák a lányok a kézilabdázás alapjait. Az őszi szezonban lehetőségünk volt egy mérkőzést játszani, amit nagy izgalommal vártak a lányok és becsületesen helyt álltak. Dolgozunk tovább, sok mindent meg kell még tanulnunk!

Milyen célokat tűztetek ki a tavaszi szezonra? Mi az, amiben előre szeretnétek lépni?

A járvány miatt sajnos több edzésünk elmaradt, illetve sokszor csak alacsony létszámban tudtak megjelenni a játékosok. Bízom benne, hogy tavasszal  már megfelelő létszámmal tudunk nekivágni a szezonnak. Sikerült több játékost is igazolni, akik zökkenőmentesen tudtak beilleszkedni a csapatba. Az edzéseken tanultakat szeretnénk tovább fejleszteni és a mérkőzéseken bátran alkalmazni. Szeretném, ha csapatként jól tudnánk működni és mindenki ki tudná venni a részét a játékból. 

 

Az U10-es csapat fiatal játékosát, Finta Boglárkát is megkérdeztük, hogy miért várja a folytatást: "Nagyon várom, hogy elkezdődjenek a meccsek, hiszen a sok edzés és munka jutalma a mérkőzés. Ilyenkor a családom is el tud jönni megnézni, látják, hogy mennyit fejlődtem. Nagyon jó hangulatú egy meccsnap, a csapattal busszal utazunk. Büszkén öltözünk ETO mezbe. A lelátóról pedig hangosan szurkolnak nekünk."

Finta Boglárka

Móricz Anita 2019 óta egyengeti klubunk fiataljait szintén az U10-es korosztáyban, természetesen őt is felkértük egy rövid összegzésre.

Hogyan értékeled az őszi szezont? 

Nagyon vártunk minden mérkőzést, a lányok előtte mindig nagy lázban égtek. A találkozókon hozták az általam elvárt teljesítményt, az edzésen is megdolgoztak a sikerekért. Nagyon jó kis csapatom van, összetartóak a gyerekek, tudnak egymásért küzdeni és örülnek a másik jó teljesítményének egy adott mérkőzésen.

Csapatban is tudnak már gondolkodni, nem egyedül akarnak megoldani egy adott szituációt, mindig van egy-egy "vezér", akik húzzák a csapatot, lelkesítik a többieket a mérkőzések közben.

 

Milyen célokat tűztetek ki a tavaszi szezonra? Mi az, amiben előre szeretnétek lépni? 

A felkészülés során nagy hangsúlyt fektettünk az edzéseken az állóképesség- ill. az erőnlét fejlesztésére. Úgy gondolom, hogy ezzel nem lesz gond, a lányok becsülettel dolgoztak. Minden mérkőzésre úgy készülnek, hogy meg szeretnék nyerni. A céljuk, mi más is lehetne, hogy mindig nyerjenek, nekem pedig az, hogy az edzéseken tanultakat/gyakoroltakat végez tudják vinni a mérkőzéseken.

Amiben szeretném, hogy előrébb lépnénk, az a védekezés. Sokat gyakoroljuk az edzéseken, főleg az 1-1 ill. 2-2 elleni támadást/védekezést, de még "ösztönből" csinálják, sokszor a társukat sem kímélve hajtják végre az adott védekezési szituációt. A gyakorlások, remélem, meg fognak látszani a bajnoki fordulókon.

 

A csapat egyik fiatal tehetsége, Ludman Leila a következőképpen vélekedik a folytatást illetően: "Mindig izgulok a mérkőzések előtt, de szeretem azt hogy kihívások vannak egy mérkőzésen. Meg tudom mutatni, hogy mit tanultam az edzéseken. Nagyon szeretek a csapatban, a csapattal együtt dolgozni. Nagyon szeretek küzdeni, ha valamit nem tökéletesen tudok az edzésen megcsinálni, akkor a mérkőzésen arra törekszem, hogy ne hibázzak. Fontosak nekem a mérkőzések azért is, mert lehet harcolni, küzdeni. A legfontosabb nekem, hogy tudjak gólt, gólokat dobni. A legnagyobb élmény egy győztes mérkőzés után, ha jól játszottam, és ha az edzőm boldog. Mindig azért küzdök, hogy a kezdőcsapatba bekerüljek. Eddig ez sikerült is, és szeretném, ha a tavaszi idényben is kezdőként számítana rám Anita néni."

 

Ludman Leila

Az U10-es csapataink 2022. február 27-én lépnek pályára a mosonszolnoki sportcsarnokban. A Győri Audi ETO KC I-es csapat edzője Móricz Anita, II-eseké Freiberger Ivett, a mérkőzések időpontja pedig a következők:

11:00 Buborékok Bősárkány - Győri Audi ETO KC II

12:20 Tatai AC – Győri Audi ETO KC II

15:40 Répcelaki SE – Győri Audi ETO KC I

17:40 Buborékok Bősárkány - Győri Audi ETO KC I

 

Az U12-es csapataink közül Ruskó Katalin tanítványai február 26-án lépnek pályára Ácson a Városi Sportcsarnokban. A mérkőzések időpontja:

09:55 Győri Audi ETO KC III – Bicskei TC

11:45 TATAI AC – Győri Audi ETO KC III

Február 27-én Molnár-Benes Aliz a Győri Audi ETO KC I-es csapattal, Fekete Kitti pedig a II-es fiatalokkal versenyez Répcelakon a Répce Sportcsarnokban. A mérkőzések időpontjai:

09:00 Győri Audi ETO KC II – Répcelaki SE

09:55 Mosonmagyaróvári KC – Győri Audi ETO KC I

11:45 Győri Audi ETO KC II – Mosonmagyaróvári KC

12:40 Győri Audi ETO KC I – Komárom VSE

Sikeres szereplést kívánunk csapatainknak!