A Győri Audi ETO KC utánpótláscsapatai közül a március 19-i hétvégén az U14-es korosztályban is elstartoltak a gyerekbajnokság küzdelmei. Fiataljaink az őszi szezon eredményei alapján az első osztály Középső házába kvalifikálták magukat.

Klubunk U14-es csapatának trénere, Konkoly Tamás röviden értékelte az őszi szezonban nyújtott teljesítményüket, és elmondta, hogy mit vár a tavaszi szezontól.

„Vegyes érzéseim vannak az eredményekkel kapcsolatban, mert voltak mérkőzések, amikor nüanszokon múlott, hogy nyerjünk. Az is nagy szó, hogy a gyerekek egyáltalán játszhattak a járványhelyzet miatt, de azért nem jó, hogy középső házba kerültünk, mert így sokkal kevesebb mérkőzést játszunk, jól mutatja az is, hogy március közepéig nem is volt tétmérkőzésünk. Nagyon várták már a lányok, hogy elkezdődjön a gyermekbajnokság, mindent megteszünk, hogy a legjobb eredményt érjünk el.” -nyilatkozta Konkoly Tamás edző.

 

Fiataljaink 2022. március 19-én az első fordulóban Dunaújvárosban vendégszerepeltek, ahol Nemesvámos és Kecskemét csapataival mérkőztek meg.

A Nemesvámos elleni mérkőzés óriási küzdelmet hozott, fiataljaink végül egy kiélezett csatában minimális arányú vereséget szenvedtek. „Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a másodikban az első sorunk támadása és védekezése nem volt hatékony, szélről sok elkerülhető gólt kaptunk. A második sorunk nagy hátrányból kezdett, ennek ellenére fokozatosan csökkentettük hátrányunkat, sajnos a végjátékban nem tudtunk eredményesek lenni, ezt a mérkőzést mi veszítettük el. A lányoknak jobban kell hinniük magukban, jól küzdöttek, de ez most nem sikerült.” – értékelt Konkoly Tamás értékelt.

Bajnok DSE Nemesvámos – Győri ETO KC (9-8) 23-22

Győri Audi ETO: Takács Csenge (k), Pőcze-Eisenberger Anna, Turi Adrienn, Horváth Berta 3, Oross Tímea 2, Lukács Tamara, Tőkés Lilla 4, Kakics Jázmin 1, Flaskár Emma 1, Galler Dóra 1, Jász Dorina 4, Bíró Maja 1, Somogyi Lilla 3, Léránt Eszter 2

Edző: Konkoly Tamás

A második mérkőzésünket Kecskemét ellen vívtuk, ahol Konkoly Tamás tanítványai győztesként hagyhatták el a pályát. A találkozót követően trénerünk összegzett: „Támadó játékunk nem úgy muzsikált, ahogyan elvártam, viszont a védekezésünk feljavult, és a második félidőben labdákat szereztünk, így végig vezetve megnyertük a mérkőzést. Dolgozunk tovább...”

Kecskeméti Sportiskola – Győri ETO KC (8-11) 19-22

Győri Audi ETO: Takács Csenge (k), Pőcze-Eisenberger Anna, Flaskár Emma 2, Horváth Berta 2, Oross Tímea 1, Lukács Tamara 3, Tőkés Lilla 1, Deac Lara 1, Kakics Jázmin 1, Horváth Lili, Jász Dorina 2, Bíró Maja 2, Somogyi Lilla 3, Léránt Eszter 4

Edző: Konkoly Tamás