Az új felállásban szombaton mutatkozott be a szakmai stáb, s míg a mérkőzés előtt Papp László edző nyugodtan ücsörgött a kispadon, Varga István szakmai igazgató végig a pályán sétálgatott. A meccs közben aztán többször is megesett, hogy mindketten egyszerre álltak a kispad előtt, s egyszerre mutogattak a játékosoknak – bár látszott rajtuk, hogy mindketten nagyon szorítanak a csapat sikeréért, a várt győzelem így is elmaradt.
A pletykák szerint a két szakember közös munkája egyelőre nem mentes a súrlódásoktól, ám ezt a korábbi világválogatott, 127-szeres magyar válogatott játékos, a jelenlegi szakmai igazgató, Varga István cáfolta.

– Bárki bármit állít, nem volt köztünk nézeteltérés, mindketten egyet akarunk, mégpedig azt, hogy a Komló elkerülje az osztályozót – mondta a 63 éves Varga István, aki szakvezetőként dolgozott Debrecenben és a német Tus Spenge együttesénél is. – A feladatokat felosztottuk, a mérkőzés előtt is megbeszéltük, hogy én inkább a lelki, pszichikai dolgokkal foglalkozom, míg az edző a további feladatokra koncentrál. A közös munka természetesen feltételez bizonyos szintû intelligenciát, úgy látom a csapat is értékeli, hogy jószándékkal érkeztem ide.
A szombati mérkőzéssel kapcsolatban a szakmai igazgató úgy fogalmazott, a döntetlen egy kis lépés, aminél előzetesen nagyobbat várt. Ugyanakkor roppant pozitív, hogy hatgólos hátrányból is felállt a csapat, ezért a szemében az egy pont is nagyon értékes. „Nagyon remélem, hogy lesznek még kellemes pillanataink tavasszal. Ez a játékosállomány nem rossz, a sok vereség miatt egyszerûen hitüket vesztették a fiúk, s most már azokat az alapdolgokat sem képesek megcsinálni, amiket korábban álmukban is simán végrehajtottak” – tette hozzá Varga István.

A csapatkapitány, Mészáros Csaba is úgy érzi, a korábbi eredmények a ludasak a mostani botlásban. A hajrában tapasztaltak miatt azonban nem volt olyan borús a hangulat az öltözőben, mint ahogy azt az elszalasztott győzelem sugallta.