A Győri Audi ETO KC utánpótlás csapatai közül az U14-es korosztály is pályára lépett április első hétvégéjén. Fiataljaink hazai pályán fogadták az Érd és a Debrecen csapatát a második fordulóban. Nézzük részletesen, hogyan alakultak a párharcok.

 

Konkoly Tamás tanítványai 2022. április 3-án az Érd csapatával játszották az első mérkőzésüket a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a csapatok felváltva lőtték a gólokat, azonban két gólos előnnyel mi mehettünk a félidei pihenőre (9-7). A második játékrész első találatát Kósa Kiara szerezte a győri alakulatnak, a folytatásban sem változott a meccs képe, a vezetést egyszer sem adtuk ki a kezünkből, így a végén megérdemelt győzelmet ünnepelhettünk.

„Első találkozón meglátszott, hogy mi játszottuk az első mérkőzést, mert álmosan kezdtünk mind támadásban, mind pedig védekezésben, de így is mi vezettünk az első félidő végén. A második félidőben a védekezésünk feljavult, ezzel kapusainknak is megkönnyítettük a védéseiket, támadó játékunk is hatékonyabb lett, és végül győztesen fejeztük be a mérkőzést.” – értékelt Konkoly Tamás edző.

Győri ETO KC – Érd (9-7) 17-13

Győri Audi ETO: Fenyvesi Viktória (k), Pőcze-Eisenberger Anna, Turi Adrienn 2, Horváth Berta 2, Oross Tímea 1, Tőkés Lilla, Kósa Kiara 2, Kakics Jázmin, Flaskár Emma 2, Jász Dorina 1, Molnár Nóra, Bíró Maja 2, Somogyi Lilla 1, Léránt Eszter 4

Edző: Konkoly Tamás

 

Klubunk fiataljai Debrecen csapatával játszották a második mérkőzésüket. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak az együttesek, a 17. percben még döntetlen volt az eredmény (8-8), ezt követően csináltunk egy 3-0-ás szériát, így előnnyel vonulhattunk a pihenőre. A második játékrész 11-8-ról indult, majd játékosaink még nagyobb sebességre kapcsoltak és a gyors góloknak, valamint a jól működő védekezésnek köszönhetően tovább tudtuk növelni az előnyünket egészen a mérkőzés végéig, így magabiztosan nyertük meg a párharcot. A második forduló után csapatunk a Középsőház tabelláján az első helyről várhatja a következő fordulót.

„Véleményem szerint a csoport legerősebb csapatával találkoztunk, mindkét gárda nagyon keményen védekezett, de irányítóink nagyon jól mozgatták a lányokat, és jó százalékkal fejezték be a támadásokat. Mindkét szélről fontos gólokat lőttünk, beállósaink heteseket harcoltak ki fontos pillanatokban, kapusaink remekül védtek, minden játékosom átérezte milyen fontos ez a mérkőzés számunkra. Mindkét mérkőzésen mindenkit dicséret illet, mindent megtettek a pályán a győzelem érdekében.” – összegzett Konkoly Tamás.

Győri ETO KC – Debreceni SC-SI (11-8) 23-15

Győri Audi ETO: Fenyvesi Viktória (k), Pőcze-Eisenberger Anna, Horváth Berta 2, Oross Tímea 1, Likács Tamara 1, Tőkés Lilla 2, Kakics Jázmin 3, Flaskár Emma 2, Nagy Szofi 3, Jász Dorina 1, Molnár Nóra 4, Bíró Maja, Somogyi Lilla 3, Léránt Eszter 1

Edző: Konkoly Tamás