A csomagok ugyanakkor már szombaton eljutottak a végállomásra, így a viszontagságos út nem a legjobb előjeleket jelentette az összecsapás előtt. Ennek ellenére Bódi révén az ETO szerezte meg a vezetést, és kezdetben inkább a jobbszélen volt kapura veszélyes a győri gárda. Azután a hazaiak vették át a kezdeményezést, folyamatosan két-három góllal vezettek, a legnagyobb különbség 8–4-nél alakult ki.
Guiu többször jól védett a győri kapuban, a védőmunka is jónak volt mondható, támadásban azonban kevés volt az ötlet és hibák is csúsztak a játékba.
Igaz, a norvégoknál Grimsbö is igazolta klasszisát a kapuban. A félidő közepe táján Görbicz révén egyenlített az ETO (10–10), aztán egy emberhátrányt sikerült döntetlenre „lehozni".
Ezt követően egy lerohanás után ismét két gólra nőtt a norvégok előnye. Róth Kálmán időt kért, valamelyest sikerült is rendezni a sorokat, a félidő végére azonban maradt a kétgólos hazai vezetés.
Szünet után a Byasen kezdett jobban, és négy gólra növelte a két csapat közötti különbséget. Már-már úgy látszott, győri szempontból „elúszik a mérkőzés", amikor Herr hárított büntetője után a 40. percben Vérten 20–18-ra alakította az eredményt, és egyben visszaadta a győriek reményét.
Drávai beállításával feljavult a zöld-fehérek támadójátéka. Fej fej mellett haladtak a csapatok, az 51. perc meghozta az egyenlítést is (26–26). Azután jelentős fordulat következett a játékban, Herr remek védései erőt adtak a győri csapatnak, és ennek következményeként az 53. percben átvette a vezetést az Audi ETO (26–27), sőt, Temes góljával az utolsó percekre kétgólosra növelte a vendégvezetést, amelyet jó játékkal tartott is az ETO egészen az utolsó másfél percig.
Ekkor a lett játékvezetők „belenyúltak" a mérkőzésbe. Előbb Djokicot állították ki, majd néhány másodperccel később egy ártatlannak tûnő szituáció végén Görbiczet is két perccel büntették. A hajrát kettős emberhátrányban játszó ETO végül a játékvezetői segítségnek köszönhetően elveszítette a mérkőzést. Mindezek ellenére a következő fordulóban győri siker esetén már elképzelhető, hogy továbbjut csoportjából a zöld-fehér gárda.

Róth Kálmán: – A viszontagságos utazás után a csapat mindent megtett a győzelemért, de voltak, akik ezt nem akarták. Az ilyen szintû játékvezetés a kézilabda halálát fogja okozni. Bízom benne, az illetékesek megteszik a szükséges lépéseket, hogy a magyar bajnokcsapatot ilyen ítéletekkel ne lehessen sújtani.