Az EHF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján 2022. május 7-én, szombaton 16 órakor a Brest Bretagne együttesét fogadja Audi Aréna Győrben a Győri Audi ETO KC. A találkozóra jegyek még korlátozott számban kaphatóak, az összecsapást a Sport1 csatorna élőben közvetíti. 

Egy héttel ezelőtt, április 30-án 21 – 21-es döntetlen eredménnyel zárta csapatunk a Brest elleni negyeddöntő első mérkőzését. Az összecsapás ugyan nem indult jól, de kiválóan védő kapusainknak és a feljavult védekezésnek köszönhetően döntetlen eredményről várhatják a szombati mérkőzést Ambros Martín tanítványai. 

A bresti összecsapáson Amandine Leynaud 53 %-kal védett, megkérdeztük, hogy hogyan látta a mérkőzést: „Ahogy előzetesen is vártuk, nem volt egyszerű az összecsapás. Nagy küzdelem volt a pályán, de nem adtuk fel, hanem a nehéz pillanatokban is harcoltunk. Örülök neki, hogy a védéseimmel tudtam segíteni a csapatot. A következő mérkőzésen egyenlő helyzetből indulunk, itthon dől el a továbbjutás kérdése. Kérek mindenkit, hogy jöjjön és szurkolásával segítsen minket a találkozón.” – mondta csapatunk kapusa.

A továbbjutás kérdése messze nem dőlt el, de az is szinte teljesen biztos, hogy csak győzelem esetén juthatunk tovább, mert a 21 lőtt gól elég kevésnek számít a kézilabdában, azaz ha ennél több gólt szerez a Brest Győrben, akkor a döntetlen eredmény az idegenben lőtt gólok miatt a francia csapatnak kedvez. Vezetőedzőnk szerint most sem készülhetünk könnyű összecsapásra: „Először is, ez már a Bajnokok Ligája negyeddöntője, itt nincs könnyű ellenfél. A Brest ellen is nehéz mérkőzésre számítottunk, és ahogy eddig, úgy most is megmutatták, hogy nem véletlenül vannak itt. Másodszor nem játszottunk jól magunkhoz képest, de a csapat küzdőszelleme megmutatta, hogy mire is vagyunk képesek. Minden lehetséges forgatókönyvre fel kell készülnünk és számítanunk kell rá. Mondhatjuk, hogy hazai pályán könnyebb dolgunk lesz, de nem szabad erre alapoznunk Fel kell készítenünk magunkat arra, hogy az utolsó percig keményen harcoljunk a brestiek ellen a továbbjutásért.” – nyilatkozta Ambros Martín.

A találkozó előtt csapatunk beállóját Linn Blohm-ot is kértük, hogy mondja el várakozásait a mérkőzésről.

A találkozót a Denis Bolic és Christoph Hurich játékvezető páros vezeti és a Sport1 televízió élőben közvetíti. 

A mérkőzés maszk és védettségi igazolvány nélkül megtekinthetőek! Jegyek korlátozott számban továbbra is kaphatóak elővételben a győri Látogatóközpontban (Győr, Baross Gábor út 21, 9021) vagy online a https://jegymester.hu/event-host/1100/gyori-audi-eto-kc weboldalon válthatóak. Helyszíni jegyértékesítés a mérkőzések kezdete előtt 2 órával indul az Audi Aréna Győr jegypénztárában, a főbejáratnál.