A Győri Audi ETO KC az élsport mellett fontos feladatának tartja, hogy a jövő generációinak felhívja a figyelmét a környezetünk megóvásának fontosságára. A madarak és fák napja alkalmából több fa is elültetésre került az Audi Aréna Győr mellett, hogy „otthonunk” környezetet zöldebbé varázsoljuk.

A Győri Audi ETO KC fontosnak tartja, hogy a klub felnőtt- és utánpótlás korú játékosai, munkavállalói és mindenki, aki a klubot képviseli, közösen tegyen a jövő fenntarthatóságának biztosításáért. Hisszük, hogy példamutatással, társadalmi szerepvállalással és összefogással sokat tehetünk Földünk megóvásának érdekében. A klub vezetősége ezért úgy döntött, hogy az idei évtől szeretné az Audi Aréna Győr környezetét még zöldebbé varázsolni.

„A Győri Audi ETO KC csapata nem csak a kézilabda pályán szeret jól teljesíteni, hanem azon kívül is igyekszik hírnevét, ismertségét felhasználni egy-egy jó ügy képviseletében. Szeretnénk példával járni, és fontos üzeneteket eljuttatni a szurkolóinknak és minden ránk fogékony ember számára. Régóta terveztük, hogy az aréna környezetét még zöldebbé tegyük, ezért valósul meg ma a Madarak és Fák napján a faültetés. A mai esemény nem elsősorban az elültetett fák száma miatt fontos. Épp ellenkezőleg! Szeretnénk a felhívni a figyelmet változó környezetünk megóvására, arra, hogy a fák barátaink, amelyek, ha jól gondozzák őket nagy segítségre lehetnek a jövő tekintetében. Ősszel ugyanezen a területen bokrok telepítését tervezzük, hamarosan pedig padok beszerzését szeretnénk megvalósítani, kialakítva ezzel egy olyan helyet, ahol a később az árnyékot adó fák alatt lehet például a szülőknek leülni és megvárni az edzésről érkező gyermekeket.” – mondta Görbicz Anita elnök.

Az eseményen részt vett dr. Dézsi Csaba András Győr város polgármestere, Radnóti Ákos sportért és környezetvédelemért is felelős alpolgármester, dr. Szálasy László a Környezetvédelmi Bizottság elnöke, Prédl Antal a Győr-Szol Zrt. vezérigazgatója és Nagy Gergely László a Győr Projekt Kft. ügyvezetője is. Győr város polgármestere a köszöntőjében elmondta, hogy a város nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre.

„Polgármesterré választásom első intézkedése volt a Környezetvédelmi Bizottság megalakítása, hiszen környezetünk megóvása minden embertársunknak a szívügyének kell lennie. Győrben a sport színe a zöld, ennek következtében a zöldítés teljesen beleillik a város programjába. A fák nagyon fontos szerepet játszanak az életünkben, így a környezetvédelem és az egészség közti kapcsolat vitathatatlan. Nagyon fontos egy ilyen kezdeményezés, főleg, hogy világklasszis sportolók mutatnak példát azzal, hogy fákat ültetnek el Győrben. A Győri Audi ETO KC sportolói nem csak a sportban nyújtanak kiemelkedőt, hanem a környezetvédelem területén is.” - mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Az eseményen két gömb gömbjuhar, egy oszlopos juhar és két oszlopos ámbrafa került elültetésre, annak érdekében, hogy évek múlva a területen egy zöld „ETO-liget” alakuljon ki.

Ezúton szeretnénk, megköszönni, a Győr-Szol Zrt.-nek, hogy a fákkal, az eszközökkel, valamint munkájukkal segítették az ültetés megvalósítását, a Győr Projekt Kft.-nek pedig, a helyszín biztosítását, és az előkészületi munkálatokban való részvételt.