Hó, hideg és napsütés fogadta és búcsúztatta az Audi ETO női csapatát a norvégiai Trondheimben, ami közötte volt, az viszont valószínû, örökké emlékezetes marad játékosnak, edzőnek, vezetőnek egyaránt. A zöld-fehérek nem túl jó előjelekkel indultak el a skandináviai Bajnokok Ligája-mérkőzésre, hiszen a magyar pontvadászatban mostanában nem úgy ment a csapatnak, ahogy kellett volna. Ehhez jöttek a már ismert és szinte példa nélküli utazási nehézségek, így edzés és a csarnok megismerése nélkül kellett pályára lépni a lányoknak Trondheimben. Róth Kálmán edző szerint azonban egy profi csapat ilyen esetben sem foglalkozhat a körülményekkel, annak mindig a legjobbat kell nyújtania. Egészen a mérkőzés utolsó másfél percéig úgy tûnt, ez sikerül is...

Róth Kálmán, az Audi ETO edzője: „Láttam biztató jeleket játékunkban az utóbbi időszakban mutatott teljesítményünkhöz képest. A mérkőzés egyes időszakaiban már valóban csapatként mûködtünk. A kapusokra nem lehet panaszom, Guiu tizenhat gólt kapott ugyan, de abból kilencet lerohanásokból, vagyis kiszolgáltatott helyzetben volt. Herr Orsi pedig fogott néhány olyan lövést is, amelyek után talpra tudtunk állni és megfordítottuk az eredményt. A visszarendeződést sajnos nem mindig tudtuk kellően megoldani, hiszen néhány játékosunk erre nem alkalmas, ezért alkalmazhatta sikerrel egyik legnagyobb fegyverét a norvég csapat. Bódi jó formában játszott, Vérten Orsi akkor javult sokat, amikor a mérkőzés hajrájában irányítót játszott. Temes higgadtan értékesítette a büntetőket. Drávai beállítása bejött, hiszen vele kapura veszélyes átlövőnk is volt a pályán. Az látható, hogy mûtéte után sem Gogirla, sem Radulovics nem egészséges, de a kulcsemberek közül Bradeanu és Görbicz is csalódást okozott. Ha ők jobb teljesítményt nyújtottak volna, talán a lett bírók ténykedése ellenére is megszerezhettük volna a győzelmet."

Ami a játékvezetést illeti, mint azt már tudósításunkban olvashatták, az utolsó másfél percben több, a mérkőzés végeredményét befolyásoló hibát is vétett a lett páros. Nagyrészt ennek volt köszönhető, hogy a kétgólos előnyből egygólos vereség lett a vége.

Vanyus Attila, a győri klub elnöke szerint emellett nem szabad szó nélkül elmenni, ezért nagy valószínûség szerint lépéseket tesznek az Európai Kézilabda Szövetség felé. „Természetesen még egyszer meg kell nézni a vitatott eseteket, majd alapos elemzés után, ha az első benyomások valósnak bizonyulnak, akkor mindenképpen panaszt teszünk az EHF-nél. A mérkőzés végeredménye persze nem változik, de nem is ez a cél, hanem hogy a későbbiekben ilyen ne fordulhasson elő, mert ez a sportág halálát jelentheti.
Az is bizonyos, hogy nyíltan nem mondja ki az illetékes testület, hogy szándékosság volt-e vagy sem, ám valószínû, azért »házon belül« büntetés várhat rájuk, mondjuk a következő világversenyre nem kapnak megbízást, ami érzékenyen érintheti őket. Már csak ezért is szót kell emelni, hogy egyik csapattal se fordulhasson elő ilyen, s a játékvezetők is elgondolkodjanak" – mondta az Audi ETO első embere. A viszontagságos utazás miatt várhatóan a külföldi légitársaság sem „ússza meg", a zöld-fehér klub ugyanis kártérítésért perel. „Érthetetlen számomra, hogyan fordulhatott ilyen elő. Egy embert is meg kellene várni, nemhogy egy teljes küldöttséget.
Természetes, hogy kártérítést kérünk, bár nem tudom, mi az ára annak, hogy időben ott legyünk a meccs helyszínén, edzeni tudjunk, s másnap délelőtt még ne azzal kelljen foglalkozni, hogy az előre lefoglalt szobákat miért adta ki másnak a szálloda..." – fogalmazott Vanyus Attila.

CSODÁLATOS BUZDÍTÁS
Nehéz szavakat találni annak a húsztagú győri szurkolótábornak a dicséretére, amelyik a trondheimi csarnokban végig lelkesen buzdította az ETO-s lányokat. Dobbal, zászlókkal felszerelkezve alaposan „lemosták" a jelentős létszámfölényben lévő norvég fanokat, akiket csak a hazai góloknál sikerült némi „őrjöngésre" bírni az egyébként lelkes moderátornak. Sajnos a végén mégis a vikingek örülhettek...