Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) jóvoltából a zsámbéki Drivingcamp adott helyszínt a Győri Audi ETO KC idei csapatépítő tréningjének. A sok vidám pillanatot hozó programot követően sportolóink nagyon sok hasznos tapasztalat birtokában tértek vissza Győrbe. A közlekedésbiztonsági nap rengeteg gyakorlati tudással vértezte fel a résztvevőket, amelyeket a mindennapi közlekedés során tudnak majd hasznosítani.

Hét Audi autóból álló konvoj indult útnak egy napos augusztusi reggelen az Audi Aréna Győr elől, hogy részt vegyen a zsámbéki Drivingcamp-en egy, az ORFK-OBB-vel közösen szervezett csapatépítő programon. A közlekedésbiztonság fontosságát és praktikus gyakorlati tudást adó eseményen a szervezők “játékos” módon igyekeztek bemutatni a küldöttség tagjainak, hogy ki-ki milyen sofőr, hogy is kell reagálni vezetés közben a nem várt helyzetekre, illetve azt is megtanulhatta mindenki, hogy veszélyhelyzetben mi a teendő.

„Örömünkre szolgált, hogy egy közlekedésbiztonsági nap keretében láthattuk vendégül a Győri Audi ETO KC csapatát. Igyekeztünk olyan programokat összeállítani, amelyek a csapatépítésen kívül hasznosak lehetnek a mindennapi közlekedés során. A programok része volt egy vezetéstechnikai képzés is. A tréning programba való illesztésével azt a célt tűztük ki, hogy felhívjuk a figyelmet a vezetéstechnikai tudás fontosságára. A pályán biztonságos körülmények között hogyan gyakorolhatóak azok a szituációk, amelyek közúton akár életveszélyesek is lehetnek. A biztonság tanulható. A tanpályán különböző generált közlekedési helyzeteket lehetett megtapasztalni, biztonságos körülmények között. Kihívással teli modulok egyszerre kínáltak szórakozást és fejlődési lehetőséget, hogy a vezetés élménnyé váljon mindenki számára. Legyen rutin a biztonságos vezetés” - nyilatkozta Berzai Zsolt r. alezredes, az ORFK-OBB főtitkára.        

A vezetéstechnikai tanpályán összesen négy helyszínen próbálhatták ki tudásukat a Győri Audi ETO KC kézilabdázói. A küldöttség tagjai négy hatfős csapatban versenyeztek, ezen belül három párba osztották őket, akik szintén megmérkőztek egymással. Egy technikás ügyességi pályán a párosok és a csapatok idejét is mérték a szervezők, ez az eredmény beleszámított a végső értékelésbe. Az úgynevezett rántópad modulon az instruktorok megmutatták a résztvevőknek, hogy nedves, csúszós útviszonyok közepette hogyan viselkedik a gépjárművük, illetve, hogy miként kell reagálni a váratlan helyzetekre. A körpálya modulon azt modellezték a sofőrök, hogy egy váratlan akadályt miként lehet biztonságosan kikerülni. A negyedik, úgynevezett statikus modulban közlekedésbiztonsági teszt kitöltése mellett ügyességi versenyen vettek részt a sportolók, ahol a nehezítést a különböző fokú alkoholos befolyásoltságot szimuláló szemüveg viselése jelentette. A nap végén természetesen győztest is hirdettek. Lukács Viktória többedmagával hibátlan tesztet töltött, de neki sikerült legrövidebb idő alatt abszolválni a kvízt. Az eredmények összesítését követően a sárga színben versenyző csapat végzett az élen, azonban a közlekedésbiztonsági napon vesztesek egyáltalán nem voltak, hiszen minden résztvevő értékes tudással gazdagodott, amelyeket a mindennapi életben, a közúton nap mint nap kamatoztatni tudnak majd.

„Habár én is versenyzőként vettem részt a mai napon, de azt mondhatom, hogy maximálisan elégedett vagyok azzal, amit láttam. A játékosok nagyon sok hasznos élménnyel, tudással lettek gazdagabbak. Kipróbálhattuk, hogy melyek a határai az autóinknak és nekünk, sofőröknek is. Tettük mindezt egy jól szerevezett, biztonságos ám mégis szórakoztató közegben. Köszönöm a Magyar Rendőrség és az ORFK-OBB elkötelezett kollégáinak az egész eseményen mutatott segítőkész hozzáállását, valamint az instruktorok hasznos tanácsait is. Kiemelt célja volt az eseménynek, hogy felhívjuk minden közlekedő figyelmét a biztonságra, hiszen mindannyiunkat hazavárnak.” -nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző.

„Hihetetlen élménygazdag napot töltöttünk el a közlekedésbiztonsági pályán. Rengeteg tanácsot kaptunk az instruktoroktól, amelyeket nem sokkal utána élesben is ki tudtunk próbálni a pályán. Mindannyian élveztük a feladatokat, és igyekeztünk mindenre odafigyelni, hogy a most megtapasztaltak alapján még biztonságosabban tudjunk részt venni a forgalomban. Sajnos mi is gyakran találkozunk baleset miatti torlódással, halljuk a híreket, de szeretnénk ezúton is felhívni minden sportbarát és minden közlekedő figyelmét, hogy egymásra jobban odafigyelve sok veszélyhelyzet elkerülhető, így csökkenthető a balesetek száma is az utakon.” -nyilatkozta Győri-Lukács Viktória.

 

 

Klubunk ezúton is köszöni Az Országos Rendőr Főkapitányság és az ORFK-OBB valamint a Drivingcamp támogatását a közlekedésbiztonsági csapatépítő nap megszervezésében és lebonyolításában.