A Győri Audi ETO KC utánpótlásából közel 90 gyermek számára indult táborozással az új szezonra való felkészülés.  

Klubunk utánpótlás edzői, Molnár-Benes Aliz, Freiberger Ivett, Móricz Anita, valamint Vida Ingrid 2022. augusztus 15-26. között Győrben, két turnusban tartották meg a hagyományos kézilabda táborukat. Az első turnusban klubunk legkisebb palántái ragadhattak újra labdát a nyári szünetet követően, akiket az „idősebb” korosztály követett.

„Az U8, U9, U10-es korosztályban az volt a célunk, hogy a gyerekek visszazökkenjenek a rendszeres edzésbe. Délelőttönként főleg a képességfejlesztés, valamint a koordinációs feladatok voltak központban, délután már a labda is előkerült, az utolsó délutánt pedig mini tornával zártuk. A monotóniát mozizással törtük meg, valamint vendégünk volt a Győri Audi ETO KC kiválósága Faluvégi Dorottya is, aki nagyon készségesen válaszolt a gyerekek kérdéseire. A nagy meleg ellenére egész héten jól dolgoztak a gyerekek, kiváló ellátásban volt részünk.

A második turnusban érkeztek az U11 és U12-es korosztály játékosai, ők már a tábor előtt megkezdték az edzéseket, tehát a ráhangolódás náluk megvolt, így belevághattunk az alapozó munkába. Reggelente a futáson és a képességfejlesztésen volt a hangsúly, de előkerültek a medicin labdák, súlyzók, gátak is. Délutánonként labdás és technikai edzések voltak. Stabil, labdabiztos csoportokat szeretnénk kinevelni ebben a korosztályban, hisz arra lehet a későbbiekben a taktikai feladatokat építeni. A hét közepén Császárba utaztunk, Hendryx Citybe kikapcsolódásként, ahol a különleges vadnyugat világával ismerkedtünk meg. Faluvégi Dorottya ellátogatott hozzánk a második héten is, akit közelebbről megismerve nyugodtan példaként állíthatunk a gyerekek elé. Mi edzők is sokat tanultunk, tapasztaltunk egymástól, fontosnak tartottuk, hogy együttműködve tudjunk dolgozni, reméljük, hogy erős korosztályokat tudunk kinevelni az ETO család számára. Köszönjük segítőinknek, Bere Andreának, Sebestyén Lilinek, Zuber Hannának, Schmidt Karinának, valamint Németh Henriettának az áldozatos munkájukat.” – foglalta össze Molnár-Benes Aliz edző.

A tábori élményekről klubunk két fiatal játékosát is megkérdeztük:

„A Gárdonyi Iskolában tartott nyári kézilabda táborban először vettem részt. Izgatottan vártam a találkozást a csapattársaimmal és a többi csapatból érkező lányokkal és edzőikkel. Ivett néni, a mi edzőnk is ugyanúgy várt minket sok-sok meglepetéssel. Nekem a legnagyobb élmény Faluvégi Dorottyával való találkozás volt. Jó hangulatban edzettünk végig a nagyon meleg időben is. Számomra a tábor minden perce klassz volt. Remélem, hogy jövőre is szerveznek ilyen tábort, én ott leszek!” – mesélte Mayer Nóra.

„Vártam a tábort, hogy újra elkezdődjenek az edzések, és találkozhassunk a barátokkal. Az edzéseken sokat tanultunk és fejlődtünk. Jó volt a hangulat egész héten, jók voltak a programok.” – mondta Kormos Eszter.