Régi hagyományt élesztett fel a Győri Audi ETO KC csapata, hiszen augusztus 30-án szurkolói évadnyitó rendezvényre hívtuk szimpatizánsaikat. A remek hangulatú eseményen a kilátogatók megismerkedhettek új játékosainkkal, valamint egy tányér gulyás mellett képeket és aláírásokat is kérhettek a játékosoktól.

Több százan érkeztek az Audi Aréna Győr mellett felállított színpadhoz kedden délután. Klubunk évadnyitó találkozóra hívta a szimpatizánsokat. 

Az esemény hivatalos részében Endrődi Péter ügyvezető ismertette a célokat a 2022/23-as szezont illetően: Nekünk, a klub irányítóinak az a feladatunk, hogy stabilitást és megfelelő körülményeket biztosítsunk a világ legjobb női kézilabdacsapatának. Meg kell felelnünk az elvárásoknak. Nem foglalkozunk a múlttal, csak előre tekintünk. Készen állunk rá, hogy megcsináljuk a tökéletes szezont. Meg kell nyernünk a hazai bajnokságot és a Magyar Kupát. Be kell jutnunk a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Mindent megteszünk, hogy meg is nyerjük a sorozatot” – mondta a Győri ETO Kft. ügyvezetője, Endrődi Péter.

Ambros Martín vezetőedző kiemelte, a siker kulcsa a védekezés lehet: „Azt gondolom, jó felkészülés volt, ugyan nem játszottunk sok edzőmeccset, de a Bresttel és az Odensevel is kiválóan dolgoztunk együtt. Ebben az évben a kőkemény védekezés visszatér Győrbe. A felkészülési találkozókon minőségi ellenfelekkel mérkőztünk meg. Ugyan adódtak problémáink, de azokat meg is oldottuk. Még nem értük el a csúcsformánkat, meccsről meccsre szeretnénk javulni, és bízom abban, hogy mindegyik sorozatban az élen tudunk zárni. Nem lesz könnyű dolgunk, mert mind a magyar bajnokságban, mind a BL-ben nehéz ellenfelekkel kell küzdenünk. Minden meccsen a maximumot szeretnénk nyújtani, hogy örömet tudjunk szerezni a szurkolóinknak” – nyilatkozta vezetőedzőnk. 

A pikniken bemutatkoztak az új igazolásaink: Sandra Toft, Line Haugsted, Yvette Broch és Ana Gros, valamint a csapat másodedzője Raphaelle Tervel is. 

A hivatalos rész után pedig a kötetlen beszélgetésé, a finom vacsoráé, valamint a fényképek és aláírások begyűjtéséé volt a főszerep. A gulyáslevesről és a hideg italokról együttműködő partnerünk az Új Zöldfa Étterem gondoskodott.