A Győri Audi ETO KC adott otthont a 2022. október 14-15. között megrendezett, szakmai nappal egybekötött Akadémiai Tornának. Az eseményen rangos mezőny gyűlt össze, hiszen akadémistáink mellett, a NEKA, a DVSC Akadémia, valamint az FTC Akadémia növendékei mérték össze tudásukat.

 

Klubunk akadémistái az első játéknapon október 14-én az FTC Akadémia ellen kezdték meg a szereplésüket, ahol egy végletekig kiélezett csatában sikerült megszerezni a két pontot.

„A csapatok hatalmasat küzdöttek egymással, végig fej-fej mellett haladtunk a vendégeinkkel, egyik csapat sem tudott meggyőző előnyt szerezni az egész mérkőzés alatt. Határozott védekezés, gyors támadások jellemezték a találkozót, amelynek az utolsó támadását mi vezettük és fejeztük be góllal, amivel megszereztük a győzelmet.” -kezdte érétkelését Kerekgyártó Zsolt vezetőedző.

Győri ETO KC Akadémia – FTC Akadémia (12-13) 25-24

Győri ETO KC Akadémia: Flaskár Emma 4, Balogh Lili 1, Falusi Luca 2, Willman Viktória, Horváth Zelda (k), Bödő Panna (k), Kovács Fruzsina, Tagai Virág, Molnár Zsófia 3, Lakos Nikolett 1, Pásztor Emília 3, Schmél Zoé 4, Horváth Réka, Vajda Luca 6, Dobák Csenge 1, Hangyál Réka

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt

 

A második játéknap első mérkőzésén Kerékgyártó Zsolt és Halász Máté fiataljai a DVSC Akadémia ellen léptek pályára, és annak ellenére, hogy Schmél Zoéék nagyot küzdöttek, sajnos nem tudtak pontot szerezni a piros-fehérek ellen.

„Az első félidőben nem találtuk az ellenszerét a debreceniek célkézilabdájának. Egy olyan nyitott védekezést alkalmaztak nagyon jól, amit nagyon kevés csapat használ Európában, ezért nehéz volt ellene játszani. Nagyon elbizonytalanították játékosainkat, ezért sok technikai hibát követtünk el, ami magabiztos debreceni vezetést eredményezett az első félidőben. Támadásban is olyan szisztémát választottak, amivel szó szerint nehezen birkóztunk meg. Maximálisan kihasználták a játékosaik testfelépítését és izomerejét.  A szünetben próbáltuk rendbe tenni a dolgokat a fejekben, de még a második félidő elején is nőtt a különbség. Aztán egyszerre elkezdtek működni azok a játékok, amelyeket megbeszéltünk és feljöttünk döntetlenre, sőt két labdánk is volt, hogy átvegyük a vezetést. Sajnos ezt elmulasztottuk, így a Debrecen újra előnybe került, amit már nem is tudtunk behozni a meccs végéig.” -folytatta Kerékgyártó Zsolt.

Győri ETO KC Akadémia – DVSC Akadémia (12-17) 28-30

Győri ETO KC Akadémia: Balogh Lili 1, Falusi Luca, Horváth Zelda (k) 1, Bödő Panna (k), Kovács Fruzsina, Somogyi Lilla 2, Molnár Zsófia 1, Végh Zorka, Pásztor Emília 1, Schmél Zoé 11, Horváth Réka, Vajda Luca 3, Dobák Csenge 2, Hajdu Sára 2, Takács Maja 4, Hangyál Réka

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt

 

A harmadik, egyben utolsó párharcunkat a NEKA csapata ellen vívtuk, ahol klubunk növendékei végig dominálva megszerezték a második győzelmüket is a tornán.

„A NEKA egy fiatalabb szerkezetű csapattal állt fel ellenünk, így nem igazán volt kérdéses a mérkőzés végkimenetele. Helyenként ötletesen, nagy lendülettel játszottunk támadásban, míg a védekezésünk végig határozott maradt. A fiatal csapat minden dicséretet megérdemel, mert az egész csata során próbálták megnehezíteni a dolgunkat, egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet. A három mérkőzés alapján elmondható, hogy jó úton járunk. Az akadémiákon a legtehetségesebb gyerekek készülnek kézilabdázóvá válni, és ebben a folyamatban jó helyen állunk. Várjuk a további megmérettetéseket, hiszen még három ilyen torna kerül megrendezésre ebben a szezonban.” – zárta sorait Kerékgyártó Zsolt.

Győri ETO KC Akadémia – NEKA (16-10) 33-25

Győri ETO KC Akadémia: Balogh Lili 2, Falusi Luca 6, Willman Viktória, Horváth Zelda (k), Bödő Panna (k), Kovács Fruzsina, Tagai Virág 1, Molnár Zsófia 1, Végh Zorka 2, Lakos Nikolett 1, Pásztor Emília 3, Schmél Zoé 3, Vajda Luca 4, Dobák Csenge 7, Hangyál Réka, Kányai Villő 3

Vezetőedző: Kerékgyártó Zsolt

A rangos megmérettetésen magas színvonalú játékot produkáltak a csapatok, és a körbeveréseknek köszönhetően izgalmasan alakult ki a végső sorrend.

A torna összes találkozójának végeredménye, és a végső sorrend:

 

Gratulálunk akadémistáinknak, és további sportsikereket kívánunk a folytatásban!