A Győri Audi ETO KC Akadémia 1-es csapata a Bük együttesét fogadta az NB II-es bajnokságban az elmúlt hétvégén. Fiataljaink egy hajszállal maradtak le a pontszerzésről, és öt fordulót követően elszenvedték első vereségüket.

 

Pigniczki Krisztina és Bordásné Horváth Marianna tanítványai 2022. november 6-án hazai pályán fogadták a vas megyei csapatot. Az NB II-es pontvadászatban öt fordulót követően hármas holtverseny alakult az élen, a mi csapatunk mellett a Bük és a Veszprém gárdái álltak az első helyen. A hétvégi mérkőzés ebből adódóan is igazi rangadónak indult. A találkozót Farkas Eszterék kezdték jobban, azonban a 6-2-es rajt után fiataljaink hibákat vétettek, amit a vendégek kihasználtak, és a 13. percben egalizáltak (7-7), majd a vezetést is átvették. A félidei végjáték is az ellenfelünknek sikerült jobban, akik három gólos előnyről mehettek pihenőre (15-18). A második játékrész elején még tovább nőtt a hátrányunk, majd negyedórával a vége előtt csapatunk megpróbálta rendezni a sorait, aminek köszönhetően már csak két gólos lemaradásban voltunk (26-28). Ezt követően ismét elhúzott a büki csapat, és annak ellenére, hogy a végjátékban Havasi Virágék mindent megtettek, hogy a hátrányukat ledolgozzák, végül ez sem volt elegendő a pontszerzéshez (35-36). Hat fordulót követően a második helyen várhatják fiataljaink a folytatást.

„Dicséret illeti a lányokat a küzdeni tudásuk és az elszántságuk miatt. Nagyon jó iramú mérkőzés volt, az ítételetek nem mindig voltak meggyőzőek. A második félidőben a védekezésünk néha kiengedett, ebből elkerülhető gólokat is kaptunk, ennek ellenére gratulálok a csapatnak.” -értékelt Bordásné Horváth Marianna edző.

Győri Audi ETO KC – Büki TK (15-18) 35-36

Győri Audi ETO: Nagy Nikolett 1, Rédecsi Polett 5, Takács Fanni 5, Győri Alexa (k), Havasi Virág 4, Bordás Bianka 2, Nyerges Anna 2, Tóth Gabriella 1, Halász Viktória, Pádár Laura, Kovács Kata, Barta Petra, Szajkó Fanni (k), Varga Dalma 4, Soponyai Lili 1, Farkas Eszter 10

Vezetőedző: Pigniczki Krisztina