A 2022-es év utolsó Bajnokok Ligája mérkőzésén a Győri Audi ETO a WHC Buducnost BEMAX otthonában vendégszerepel. A találkozó 2022. december 17-én, szombaton 18 órakor kezdődik és a Sport1 élőben közvetíti. A mérkőzés előtt Faluvégi Dorottyát kérdeztük.

Nincs sok ideje a csapatnak regenerálódni, hiszen a szerdai bajnoki találkozó után, szombaton már Montenegróban lép pályára BL mérkőzésen. Anne Mette Hansenék legutóbb az Európa-bajnokság előtt találkoztak a Buducnost együttesével, ekkor 32 – 19-es győzelmet arattak az Audi Aréna Győrben. A mérkőzésen akkor a legtöbb gólt Veronica Kristiansen szerezte (6), akinek játékára ezúttal biztosan nem számíthat Ambros Martín, valamint nem utazik a csapattal Fodor Csenge kisebb betegség miatt.

A Bojana Popovic által irányított ellenfelünk a csapatunkkal való találkozás óta két mérkőzést játszott a BL-ben és mindkettőt meg is nyerte a Storhamar ellen. Előbb hazai pályán hatalmas csatában 24 – 23-ra, majd idegenben 27 – 25-re diadalmaskodtak szombati vendéglátóink a norvég alakulat ellen. Nem véletlen, hogy jó formában vannak a hazaiak, hiszen az EB-n bronzérmet szerző montenegrói válogatott nagy része itt játszik. A novemberi siker nagy önbizalmat adott a csapatnak.

Jelenleg a Győri Audi ETO a B csoport 3. helyén áll 12 ponttal, míg montenegrói ellenfelünk 9 pontot gyűjtve 5. pozícióból várja a mérkőzést.

A Buducnost hazai pályán az idei szezonban három BL meccset játszott: az Esbjerg ellen 5 gólos vereséget szenvedett, míg a Rapid Bukaresttől egy pontot elcsentek a BEMAX Arenában (30-30). A Metz tudott nagyobb különbséggel győzni, ők 36-28-at játszottak Podgoricában.

A találkozó előtt Faluvégi Dorottyát kérdeztük.

A mérkőzést a macedón Marija Ilieva, Silvana Karbeska játékvezető-páros vezeti és a Sport1 élőben közvetíti.