Az EHF Bajnokok Ligája 10. fordulójában a Győri Audi ETO a norvég Storhamar együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben. Az első perctől kezdve vezetett a csapatunk, és a szünetre négy gólos győri vezetéssel vonultak a felek. A második félidőben sem volt kérdéses a két pont sorsa, végül 13 gólos, 39 - 26 -os győri győzelem született a 2023-as év első hazai mérkőzésén.

A találkozó előtt sajtótájékoztatón jelentette be a klub, hogy a Győri Audi ETO játékosai és a stáb tagjai mostantól Mizuno felszerelésben játszanak tovább a szezon hátralévő találkozóin. A kontraktust összesen 3,5 év időtartamra kötötte a Győri ETO Kft. és a Mizuno márkát forgalmazó Endo Plus Service Kft.

Ambros Martín vezetőedző a Fodor, Nze Minko, Hansen, Blohm, Ryu, Győri-Lukács hatossal és Tofttal a kapuban kezdte meg a találkozót. A mérkőzés első gólját Blohm szerezte, melyre gyorsan érkezett a vendégek válasza (1 – 1). Tíz perc elteltével 7 – 4-re vezetek Oftedalék. A félidő utolsó tíz percére négy gólos győri előnnyel fordultak a csapatok, végül az előnyüket tartották is kedvenceink, így első harminc perc 17 – 13-as eredménnyel zárult.

A második játékrészben Solberg érkezett a győri kapuba, aki rögtön két védést is bemutatott. Fokozatosan növelte előnyét csapatunk és a 40. percre fordulva öt gólos győri előnyt mutatott az eredményjelző (23 – 18). A mérkőzés hajrájára 30 – 21-es vezetéssel fordultak Faluvégiék. Az 53. percben Ana Gros találatával először volt tíz gólos a különbség a csapatok között (33 – 23). A sérüléséből visszatérő Line Haugsted, aki első BL mérkőzését játszotta győri színekben góllal köszönt be debütálásán. Végül 39 – 26-os győri győzelem született a találkozón.

Ambros Martín: „A végeredmény nem igazán tükrözi azt, ami a pályán belül zajlott. Az első pillanattól kezdve nagyon kemény találkozó volt. A vendégek az első félidőben kíméletlenül megbosszulták a hibáinkat. A második játékrészben jobban tudtuk kontrollálni ellenfelünk játékát. Számunkra egy nagyon fontos pillanat, mert kisebb hibákon kívül végre mindkét félidőben jó teljesítményt nyújtottunk. Lépésről lépésre haladunk előre a célunk elérése érdekében.”

Line Haugsted: „Nagyon boldog vagyok most, a csapat jól játszott ma, nagy sebességgel kézilabdáztunk. Boldog vagyok, hogy végre bemutatkozhattam a pályán is hazai közönségünk előtt.”