A Győri Audi ETO sorozatban hetedszer jutott be a Női EHF Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé. A FINAL4-t 2023. június első hétvégéjén rendezték meg az MVM Dome-ban. Az ETO a szombati játéknapon kikapott a címvédő – későbbi győztes – Vipers Kristiansandtól, viszont vasárnap győzött a dán Team Esbjerg ellen, így bronzéremmel zárta a szezont.

A Győri Audi ETO a 2022/2023-as szezonban 18 alakalommal lépett pályára a nemzetközi porondon, ahol csapatunk mérlege 14 győzelem, 0 döntetlen és 4 vereség. A csoportküzdelmek során a ’B’ jelű nyolcasban szereplő együttesünk 11 győzelem mellett 3 vereséget könyvelhetett el, így 22 ponttal végzett a csoport második helyén. 

A pontvadászatot Dániában kezdte meg együttesünk, az Esbjerg otthonában 31-29-es győzelmet arattunk. A találkozón csapatunkból Ana Gros szerezte a legtöbb találatot (9). Érdekesség, hogy csak csapatunk tudott nyerni a dánok otthonában a csoportkörben.

A második fordulóban a Kastamonu érkezett Győrbe, és magabiztos 44-25-ös győri győzelem született. A legtöbb győri gólon (8) ezúttal ketten, Linn Blohm és Veronica Kristiansen osztoztak.

A harmadik körben megtört az ETO veretlensége, és hazai pályán 28-24-es vereséget szenvedett a Metz ellen. Három játékos, Linn Blohm, Anne Mette Hansen, Estelle Nze Minko is négy gólt szerzett az összecsapáson. A csapatnak egy hosszú sorozata szakadt meg, hiszen 2015. október 25-e után először kapott ki Bajnokok Ligája mérkőzésen az Audi Aréna Győrben a zöld-fehér alakulat.

A negyedik fordulóban hazai pályán a Lokomotiva Zagreb együttesét látták vendégül Oftedalék. A találkozón 32-16-os győri győzelem született, ahol a legtöbb gólt Fodor Csenge és Estelle Nze Minko szerezte, szám szerint hetet.

Az újonc Storhamar otthonába utazott együttesünk a soron követkető körben. A norvég együttes ellen 35-21-re nyertek Ana Grosék, az átlövő szerezte a legtöbb találatot, 6-ot a mérkőzésen.

Az Európa bajnokság előtti utolsó BL mérkőzésünket a Buducnost ellen vívtuk az Audi Aréna Győrben. A találkozón sikerült húsz gól alatt tartani a montenegrói csapatot, hiszen 32-19-es győzelmet arattunk. A legtöbb győri gólt Veronica Kristiansen szerezte (6).

A kontinensviadal után igazi rangadóval folytatódott a Bajnokok Ligája, a CS Rapid Bucuresti érkezett Győrbe. A parázs mérkőzésen Ana Gros nyolc góllal segítette hozzá a csapatot a 32-30-as győzelemhez.

Egy héttel később azonban nem sikerült legyőzni a román együttest. Idegenben 30-27-es vereséget szenvedtünk, több játékosunk; Ryu Eun Hee, Stine Oftedal, Estelle Nze Minko is öt gólig jutott.

Kalandos út után, csomagokat elvesztve, kölcsönmezben lépett pályára a Győri Audi ETO Montenegróban decemberben.  A nem mindennapi körülmények után 25-23-as győzelmet arattak Oftedalék, a norvég irányító 6 góllal járult hozzá a sikerhez.

A 2023-as év BL mérkőzéssel indult a Győri Audi ETO számára. Hazai pályán 39-26-os győzelmet aratott a csapat a Storhamar felett. A legeredményesebb győri Stine Oftedal és Linn Blohm volt (5).

A 11. fordulóban Horvátországba utaztak kedvenceink. A Lokomotiva Zagreb otthonában 27-16-os győri győzelem született, a találkozón Ana Gros szerezte a legtöbb gólt, méghozzá nyolcat.

Franciaországba vezetett Ambros Martínék útja a 12. fordulóban, ahol drámai meccsen 29-28-as vereséget szenvedtek. A mérkőzés legtöbb gólját, tízet Ana Gros szerezte. Ekkor eldőlt, hogy kedvenceink nem végezhetnek a ’B’ csoport első helyén.

A metzi vereség után hosszú túra következett a csapat számára, hiszen a Kastamonu otthonában léptek pályára Ambros Martínék. Estelle Nze Minko vezérletével 39-27-re nyertek, a francia játékos nyolc góllal segítette az ETO-t. Az utazás körülményeit egy sajnálatos esemény tette nem hétköznapivá, de szerencsére a csapat csak egy minimálisan érzékelte a törökországi földrengés utórengéseit.

A 14. forduló igazi rangadónak ígérkezett, hiszen a második hely sorsa ezen a találkozón múlt. Győzelem és döntetlen esetén csapatunk, ellenkező esetben az Esbjerg jutott volna egyeneságon a negyeddöntőbe. Egy végletekig kiélezett mérkőzésen végül 29-28-as győri győzelem született, így csapatunk jutott egyenes ágon a legjobb nyolc közé. Ana Gros volt csapatunk legeredményesebb játékosa 7 találattal.

A negyeddöntőben a dán Odense Handbold volt az ellenfél.

Az első mérkőzést 2023. április 29-én rendezték idegenben. A dániai összecsapás nem indult jól, hiszen az első félidőben öt góllal vezettek a narancssárga rókák (17-12), de a második félidei játékával megfordította a meccset csapatunk és két gólos győzelmet aratott (27-29).

A második mérkőzésen az Audi Aréna Győrben fogadtuk az Odensét, ahol az első perctől kezdve a kezünkben volt az irányítás, és a félidőben már hat góllal vezettünk (21-14). Az előnyünket tovább növeltük, és végül 37-28-as győzelmet szereztünk.

Mindkét mérkőzésen Ana Gros szerezte a legtöbb találatot, idegenben 9-szer, hazai pályán 10-szer vette be a dánok kapuját. Így 66-55-ös összesítéssel jutott a csapat a négyesdöntőbe.

A FINAL4 elődöntőjében az előző szezon győztese, a Vipers Kristiansand várt Oftedalékra. Az MVM Dome-ban rendezett találkozón az első percektől kezdve a norvég együttes irányított, aki a félidőre öt gólos előnyt dolgozott ki (18-23). A második játékrészben igaz faragott hátrányából csapatunk, de megfordítani nem tudta a mérkőzést, így 33-35-ös vereséget szenvedett. A mérkőzésen a legtöbb győri gólt Stine Oftedal szerezte, szám szerint 11-et.

A vasárnapi bronzmérkőzésen a Team Esbjerg volt az ellenfél. A találkozó elejétől kezdve a győri csapat kezében volt az irányítás, és a félidőben 16-9-re vezetett az ETO. A vége azonban izgalmasra sikeredett, és végül 28-27-es győzelemmel a Győri Audi ETO szerezte meg a bronzérmet.

A tizennyolc mérkőzés alatt összesen 573 gólt lőtt csapatunk, és mindössze 466-ot kapott, ami azt jelenti, hogy +107-es gólkülönbséggel zártuk a pontvadászatot.

A Bajnokok Ligájába összesen 21 játékost nevezett csapatunk. A házi góllövőlistát 102 találattal Ana Gros nyerte, a második helyet 71 góllal Stine Oftedal szerezte meg, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyére 68 találattal Estelle Nze Minko állhatott fel.

A Bajnokok Ligája 3. helyezett csapat tagjai: Line Haugsted, Ogonovszky Eszter, Linn Blohm, Schatzl Nadine, Kari Brattset Dale, Anne Mette Hansen, Ana Gros, Ryu Eun Hee, Amandine Leynaud, Stine Oftedal, Silje Solberg, Győri Alexa, Veronica Kristiansen, Győri-Lukács Viktória, Fodor Csenge, Estelle Nze Minko, Yvette Broch, Faluvégi Dorottya, Jelena Despotovic, Farkas Júlia, Sandra Toft

Stáb: Ambros Martín – vezetőedző, Raphaelle Tervel – másodedző, Holanek Zoltán – erőnlétiedző, dr. Balogh Péter – csapatorvos, dr. Szálasy László – csapatorvos, Devecseri Ádám – vezető fizioterapeuta, Csernák Edina – fizioterapeuta, Budai Nikoletta – gyógytornász, Konkoly Tímea – technikai vezető, Görbicz Anita – elnök, Endrődi Péter – ügyvezető, Vanyus Attila – ügyvezető