Az Európai Kézilabda Szövetség hétfő este ünnepélyes gálaműsor keretében díjazta a legjobb jelenlegi és korábbi kézilabda legendákat. A Bécsben megrendezésre kerülő „EHF Excellence Awards” gálán avatták fel a Hírességek Csarnokát, ahova bekerült klubunk egykori kiváló játékosa, valamint jelenlegi elnöke, Görbicz Anita is.

2023. június 26-án a bécsi Marx Halle adott otthont az „EHF Excellence Awards” gálának. Az EHF ugyanis a Bajnokok Ligája sorozat 30. évfordulója alkalmával színvonalas módját választotta arra, hogy díjazza a világ legjobb játékosait. Az esemény fényét tovább emelte, amikor a gálaest keretében beiktatták - a nemzetközi kézilabda történetében először – az Európai Kézilabda Szövetség Hírességek Csarnokának első tagjait. Első körben – több mint 15 országból – hatvan játékos került be a prominens társaságba, akik között ott szerepel a Győri Audi ETO KC elnöke, Görbicz Anita, aki az ETO-val ötször nyert Bajnokok Ligáját, tizenháromszor magyar bajnokságot, valamint tizenötször Magyar Kupát, továbbá Pálinger Katalin elnökségi tag, aki az ETO-nál eltöltött évei alatt ötször nyerte meg a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát. A „Hall of Fame”-ben klubunk korábbi kiválóságai is helyet kaptak; Anja Althaus, Eduarda Amorim, Katarina Bulatovic, Jelena Grubisic, valamint Heidi Loke is, akikre szintén méltán lehetünk büszkék.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy bekerülhettem a Hírességek Csarnokába. Amellett, hogy nagyon örülök annak, hogy egykori játékostársaim mellett én is elsők között kerülhetek be ebbe a nem akármilyen „csapatba”, úgy érzem, ez a klub eddigi teljesítményét és sikerességét is hűen tükrözi. A második otthonomnak számító ETO, a csapattársak és a családom nélkül most nem állhatnék itt. Szeretném ezt az elismerést mindenkinek megköszönni” – nyilatkozta Görbicz Anita.

Szívből gratulálunk minden díjazottnak!