2023. július 17-én, hétfőn fizikai tesztekkel kezdte meg edzésprogramját a Győri Audi ETO KC. Az elmúlt napok eseményeiről, elvégzett munkájáról Budai Nikolett gyógytornászt és Holanek Zoltán erőnléti edzőt kérdeztük.

Ebben az időszakban leginkább az aerob rendszer fejlesztéséé volt a főszerep, kézilabdázóink a láb izomerejének mérésével indították a hetet.

„Izokinetikus erőmérőt használtunk a játékosokkal, amelyen erőfelmérő gyakorlatokat állandó sebességgel hajtottak végre. A gép segítségével a sportolók főbb izomcsoportjainak erejét tudtuk felmérni, az összesített adatok alapján pedig egyéni és csapatszintű prevenciós programot állítottunk össze. Ezáltal lehetőségünk nyílik arra, hogy bizonyos sérülések előfordulását csökkentsük” – magyarázta Budai Nikolett.

A folytatásban a lányok az edzőteremben különböző súlyzótárcsákkal végeztek el feladatokat, ahol az emelt teher mellett az emelés gyorsasága is megállapításra került, állóképességüket továbbá ingafutásban is lemérték a klub szakemberei.

„Minden játékosunk egy korábban kiadott, 5 hetes edzéstervet kapott, ennek eredményei alapján pedig most kezdődik el a felkészülés személyre szabása. Azaz, a különböző gyakorlatok során az egyéni maximumokat keressük, az értékeket pedig igyekszünk eszközeinkben rögzíteni, hogy a szezon során alapul tudjuk venni azokat. A nyári munka az erőre és az állóképességre fókuszál, a most elért eredményeket pedig idény közben igyekszünk növelni” – összegezte Holanek Zoltán.

A hét második felében a felkészülési program kézilabdás edzésekkel is folytatódik, mielőtt a csapat elutazna a telki edzőtáborba.