Második felkészülési meccsén az Európa Liga győztes Ikast ellen lépett pályára csapatunk Odense-ben. Izgalmakban ezúttal sem volt hiány, Ulrik Kirkely az akadémistákat is bevetette, így 15-13  vezetéssel zártuk a játékrészt. A második félidőben magasabb tempóban játszott csapatunk, végül 7 gólos, 33-26-os  győzelmet arattunk az Ikast felett.

 

Az Ikast elleni összecsapáson továbbra is kimaradt Ryu Eun Hee, valamint ezúttal Sandra Toft volt, aki még pihenőt kapott a szakvezetéstől. Értelemszerűen így Duijndam állt a győri kapuban, míg előtte a Szőllősi-Schatzl, De Paula, Nze Minko, Blohm, Gros, Hovden hatos kezdett, védekezésben pedig Brattset Dale váltotta De Paulát.

A találkozó első gólja az Ikasté volt, de öt perc elteltével 3-2-re, a nyolcadik percben pedig 5-3-ra vezettünk. Rinka Duijndam ott folytatta, mint ahol Sandra Toft abbahagyta az Odense ellen, azaz szép védéseket mutatott be az első percektől kezdve. 8-5-re is vezettek kedvenceink, de a 16. percben egalizált az Ikast (9-9), de Szőllősi-Schatzl góljával gyorsan visszavettük a vezetést. Sokat forgatta csapatát Kirkely mester, beállt Farkas, Broch és Oftedal is, így a 20. perc végén 12-11 állt az eredményjelzőn. 5 peccel a félidő vége előtt az Ikast kérte ki idejét, ekkor ismét két gólos előnyben voltunk (13-15). A félidő hajrájára két akadémistánk is szerepet kapott, Farkas Eszter hetest harcolt ki, amit Gros értékesített, így 17-15-re vezettünk harminc percnyi játék után.

Haugsted és Gros és Hovden góljai nyitották a második játékrészt, és máris 5 gólt volt az előny (15-20). Felváltva estek a gólok, Duijndam ismét szép védéseket mutatott be, és tartottunk az előnyt. Nagy küzdelem zajlott a pályán, de nem hagytuk zárkózni a dánokat, Oftedal góljával 27-22-re vezettünk 10 perccel a vége előtt. Duijndam hetest védett, Minko révén pedig először vezettünk az 51. percben hat góllal. A végén ugyan megpróbált zárkózni az Ikast, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. A legvégén Farkas Eszter is betalált, így végül 33-26-ra nyertük meg második felkészülési találkozónkat.