A K&H női kézilabda liga 2. fordulójában a Motherson Mosonmagyaróvár otthonában lépett pályára a Győri Audi ETO KC. A megyei rangadó nagyon parázs hangulatban zajlott, ahol többnyire a hazai csapat diktálta a tempót, aminek következtében a zöld-fehérek az első félidő végeztével hátrányban vonulhattak rövid pihenőre. A második félidőben sem változott a találkozó képe sokat, a mérkőzés hajrájában nem tudta az ETO megfordítani az eredményt, így Mosonmagyaróváron maradtak a bajnoki pontok. A mérkőzés nagyon fontos ETO örömteli vonatkozása azonban az, hogy Stine Oftedal megszerezte 1000. győri találatát. 

A kezdő hetesben ezúttal Kirkely edző Grosnak, Szöllősi-Schatzlnek, de Paulának, Brattset Dalénak, Nze Minkónak, Győri-Lukácsnak és Toftnak szavazott bizalmat. A mérkőzés legelején Brattset Dale szerzett vezetést, majd Gros és Nze Minko találatával a negyedik percben már 3-0-ra vezetett a Győri Audi ETO KC. A kemény ETO-védekezés és hatékony befejezés a 7. perc közepére már öt gólos fórt eredményezett (6-1). Szűk negyedóra elteltével pályára lépett Blohm, Oftedal és Hovden is, Kirkely ekkor időt kért. A védelem hiába dolgozott folyamatosan, a 20. percre egyenlített a Mosonmagyaróvár (10-10), majd átvette a vezetést (11-10). A félidőben 15-13-ra a házigazda vezetett.

A második félidőre a kapuba Duijndam érkezett, Szöllősi-Schatzl révén pedig az első ETO-gól is hamar megszületett. Gros a 33. perc elején egyenlített (15-15), a 35. percre pedig 5-0-s rohamot produkáló Győri Audi ETO KC átvette a vezetést. Az előny a 38. percben újra elfogyott, Kirkely mester második időkérését is felhasználta, ugyanis ismét egált mutatott az eredményjelző (18-18). A 46. perctől háromgólos hátrányban játszó csapatunk harmadik időkérését is abszolválta 26-23-nál. Az utolsó szűk öt perc még komolyabb izgalmakat hozott, Stine Oftedal 1000. zöld-fehér góljával már csak kettő volt az ETO hátránya, de a fordítás nem sikerült. Motherson Mosonmagyaróvár – Győri Audi ETO KC, 33-30.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Gratulálnom kell az ellenfélnek, megérdemelten nyerték meg a találkozót. Nekünk megvoltak a lehetőségeink, hogy máshogy alakuljon a mérkőzés végkimenetele, de kulcsmomentumokban rendre hibáztunk.”

Kari Brattset Dale: „Kemény meccsünk volt ma is a Mosonmagyaróvár ellen. Nagyon jól működött a védekezésük és a támadásuk is hatékonynak bizonyult. Mi sajnos rengeteg hibát követtünk el."

Gyurka János, vezetőedző, Motherson Mosonmagyaróvár: „Amikor fel tudtunk pörögni, nagyszerű játékot játszottunk. Szemerey Zsófia remekül védett a kapuban, egy nagyon ki-ki mérkőzésen."

Szemerey Zsófia: „Nagyon jó érzés volt a pályán lenni ma, a szurkolók zseniális hangulatot teremtettek. Felvettük a sebességet a Győr ellen, boldog vagyok, hogy összejött a győzelem.”