Brestben 2023.09.10-én megkezdi szereplését az EHF Bajnokok Ligája 2023/24-es kiírásában a Győri Audi ETO KC a Brest Bretagne Handball ellen. A mérkőzést a Sport1 televíziós csatorna élőben közvetíti. A találkozó előtt Ulrik Kirkely és Sandra Toft is beszélt várakozásairól.

„Az első Bajnokok Ligája találkozó mindig sok szempontból tartogat magában érdekességeket. Brestben sosem könnyű játszani, az erőnléti állapotunk kulcsfontosságú lesz, mivel az ellenfél csapatában jó fizikumú játékosok szerepelnek. Ha a mérkőzés sebességét mi tudjuk meghatározni, mindenképp eredményes meccsünk lehet.” - tekintett az első BL-mérkőzésre Ulrik Kirkely vezetőedző.

„Nagyon örülök, hogy a Brest csapata ellen megkezdjük szereplésünket a Bajnokok Ligájában. A Brest egy jó csapat, hazai pályán mindig jól szerepelnek. Nekünk meg kell mutatnunk, hogy mennyire keményen tudunk játszani. Biztos vagyok abban, hogy 60 percen keresztül küzdenünk kell a győzelemért. 3 évig játszottam Brestben, nagyrészt a Covid ideje alatt. Viszont emlékszem számos olyan mérkőzésre, amelyen fantasztikus hangulat volt az arénában” – nyilatkozta Sandra Toft.

A francia együttest 2004-ben alapították Brest városában HBF Arvor29 néven. Először a 2011/2012-es versenykiírásban nyerték meg a francia bajnokságot. Ezt követően csődeljárást kezdeményeztek a klub ellen, ezért a 2012/2013-as idényt csupán a harmadosztályban játszotta. A 2014/2015-ös szezon óta ismerhetjük őket Brest Bretagne Handball néven.

Egy szezonnal később már másodosztályú csapatként elhódították a Francia Kupát és feljutottak az első osztályba. Eddigi legnagyobb sikerüket a 2020/2021-es évadban érték el, ugyanis újra élvonalbeli bajnoki címet ünnepelhettek, valamint ezüstérmesek lettek a Bajnokok Ligájában. Érdekesség, hogy a francia csapat a FINAL4 elődöntőjében épp a Győri Audi ETO KC-t ejtette ki, és jutott a döntőbe, ahol a Vipers ellen szenvedtek vereséget. A legutóbbi BL-kiírásban a negyeddöntőig meneteltek, akkor a Team Esbjerg állította meg őket.

Vezetőedzőjük Pablo Morel, az idei szezonra pedig hét új játékost igazoltak; Audry Dembelé, Charlotte Cholevová, Juliette Fauré, Valeriia Maslova, Iva Mladenkova, Katharina Filter, Alexandrina Cabral.

Brest Bretagne Handball – Győri Audi ETO KC, EHF Bajnokok Ligája, 1. forduló, 2023.09.10., 16:00. A találkozót a Sport1 tévécsatorna élőben közvetíti.

Sandra Toft várakozásai mellet bresti emlékeit is megosztotta: