2023. szeptember 13-án a K&H női kézilabda liga 3. fordulójában magabiztosan győzött a Győri Audi ETO KC az MTK Budapest ellen az Audi Aréna Győrben. A mérkőzésen Sandra Toft 50., Stine Oftedal pedig 250. alkalommal lépett pályára zöld-fehér mezben. A találkozón először kapott lehetőséget kezdőkapusként Rinka Duijndam, aki bravúros védésekkel tett hozzá a tizennégygólos győzelemhez.

A kapuban Duijndam kezdett, előtte pedig az Oftedal, Győri-Lukács, Szöllősi-Schatzl, Brattset Dale, Haugsted, Ryu hatos állt fel védekezni, tekintettel arra, hogy az MTK vezette az első támadást. Duijndam védéssel indított, ezt követően az első gól is megszületett, amelyet Brattset Dale szerezett a második percben. A hetedik percben a csapatkapitány már negyedjére volt eredményes, ezzel a találattal 5-2-re vezetett az ETO. A 13. percben a mérkőzés első hétméteresét Gros értékesítette 8-4-re módosítva ezzel az állást. Negyedóra elteltével játékba lépett de Paula, Broch, Hovden és Farkas Júlia is, a két csapat közötti különbség pedig nyolcgólosra hízott (13-5). Kirkely edző a 21. percben kérte ki első idejét. Egy hosszabb gólcsendet Broch tört meg, nem sokkal később Hovden első góljával 10 találatra lépett el csapatunk (17-7). Az egész félidőben remeklő Duijndam a játékrész végén még két védéssel zárta az első 30 percet amikor 19-9 állt az eredményjelzőn.

Hasonlóan az elsőhöz, a második félidő első gólját is Brattset Dale szerezte (20-9). A tízgólos differencia hamar állandósulni látszott. A 39. percben Hovden harmadszor is kapuba talált (23-13). A 47. percben az olló még jobban nyílni kezdett, Nze Minko góljával már 30-17-re vezetett a zöld-fehér együttes. Duijndam nagyszerű védéseivel az utolsó 10 percre 15 gólos előnnyel fordult az ETO. A különbség a hajrában sem csökkent, így tizennégy góllal győzött csapatunk. Duijndam 40%-os védési mutatóval zárt. A végeredmény: Győri Audi ETO KC – MTK Budapest: 38-24.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Gratulálok az MTK-nak, minden elismerésem az övéké, tiszta szívükből játszottak. Nagyon kemény mérkőzésen voltunk túl Brestben. Most a legfontosabb célunk az volt, hogy 60 percen keresztül minél jobban tudjunk koncentrálni. Ebben szükséges fejlődnünk; a fókuszt minél magasabb szinten, minél tovább kell tudnunk tartani.”

Rinka Duijndam, Győri Audi ETO KC: „Nehéz időszakon vagyunk túl, amelyből levontunk a konzekvenciákat. A játék elejétől koncentrálni tudtunk a saját figuráinkra, szerintem igazi egységként működtünk. Büszke vagyok a csapatunkra. Az, hogy egy indításomból Farkas Eszter gólt szerzett, ez is a mi erősségünket mutatja.”

Vágó Attila, vezetőedző, MTK Budapest: „Gratulálok a Győrnek a győzelemhez, abszolút domináltak. Nem volt jó a visszarendeződésünk, támadásban pedig rengeteg hibát vétettünk. A második félidőért gratuláció jár a csapatomnak, szoros játékrészt teljesítettünk. Ugyan a megilletődöttséget láttam a csapaton, ezt a találkozót arra próbáltuk használni, hogy a lehető legtöbbet tudjunk fejlődni.”

Fekete Bozsana, MTK: „Minden meccsből tanulunk és menetelünk előre. Futós-tempós 60 percünk volt, szerintem fel tudtuk venni a harcot a Győrrel. A következő meccsekre kell készülnünk, hogy elérjük a céljainkat.”