Magabiztos, tizenkétgólos győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC az EHF női Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában a DVSC Schaeffler csapata ellen az Audi Aréna Győrben. A 2023. szeptember 16-án 16 órai kezdettel megrendezett találkozó első félidejében Toft remekelt a kapuban, így négygólos előnyben fordultak a felek. A második játékrészben Szöllősi-Schatzl megszerezte 250. győri találatát, Oftedal pedig 400-jára volt eredményes a BL-ben győri mezben.

Szöllősi-Schatzl, Győri-Lukács, Oftedal, Nze Minko, Brattset Dale, Ryu és Toft alkotta a kezdő hetest az első hazai BL-meccsen. Az első győri gól a 2. percben született meg, Ana Gros értékesítette a hétméterest, ezzel 1-1 volt az állás. A hatodik percben 4-2-es ETO-vezetésnél emberhátrányba került csapatunk, Haugsted kapott kétperces kiállítást. Egy néhányperces gólcsendet a 11. percben Ryu duplájával tört meg (6-3). A tizennegyedik perc elején Győri-Lukácsot állították ki a játékvezetők, a vendégek pedig egy gólra zárkóztak (6-5). Bő negyedóra elteltével pályára lépett Gros és Hovden is, utóbbi első lövéséből 8-6-ra módosította az eredményt. A 22. percben már másodjára került emberelőnybe az ETO, de Hovden újabb találatával négygólos fórban játszhatott a zöld-fehér együttes. A 29. percben Kirkely edző első időkérését használta fel, Gros pedig gólt szerzett (14-10). Az ugrásból rossz leérkezést követően segítséggel tudta csak elhagyni a pályát – állapotáról a vizsgálatokat követően tájékoztatást adunk. A kemény védekezésnek köszönhetően az első játékrész végére is megmaradt az előny: 14-10.

A második félidőt Toft védéssel, Szöllősi-Schatzl pedig a 250. ETO-góljával indította. A 34. percre Hovden újabb két találatával kialakult az addigi legnagyobb, hatgólos győri vezetés (17-11). A 35. percre nyolcgólosra hízó differencia meghozta a második DVSC-időkérést 19-11-nél. Válaszul a 38. percben a 20. ETO-találat született meg – majd jött az újabb debreceni megbeszélés. Ezt követően Ryu harmadik góljával 10 találatosra nőtt a Győri Audi ETO KC előnye (21-11). A 22. gól egyben Stine Oftedal 400. Bajnokok Ligájában szerzett gólja volt. A 44. percben a már 11-gyel vezető ETO újabb időkérést abszolvált. 10 perccel a lefújás előtt ismét győri időkérés következett, és pályára lépett Győri-Lukács – rögtön góllal, valamint Duijndam, aki az 50 percig remeklő Toftot váltotta a kapuban. Az 53. percben Blohm lőtte a 30. győri gólt, majd Győri-Lukács visszaállította a tízes fórt (31-21). A különbség a félidő végére csak tovább nőtt, végül 12 gólos győzelmet aratott a zöld-fehér együttes. Győri Audi ETO KC – DVSC Schaeffler: 35-23

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „A Debrecen nagyszerű ellenfél volt. Ahogyan elkezdték a mérkőzést, szervezettséget mutattak. Tudtuk azt, hogy a védekezés keménységét növelnünk kellett az előző meccsekhez képest. Nagyon gyors 1-1 elleni játékuk van, ezt próbáltuk megfogni. Jól sikerült szinte minden figurát alkalmaznunk. A második félidei formánk felszabadultságot hozott a csapatban. Sokat javult a lövőjátékunk, ami miatt még inkább elégedett lehetek.”

Emilie Hovden: „Jól kezdtük el a találkozót, végig követni tudtuk, amit előzetesen elterveztük, remek volt a védekezésünk. A második félidőben sok könnyű gólt szereztünk, többször megtaláltuk a beállósunkat. Örülök a győzelemnek.”

Szilágyi Zoltán, vezetőedző, DVSC Schaeffler: „Gratulálni szeretnék a Győrnek a megérdemelt győzelemhez. Az első félidőben tartottuk magunkat, a Győr végig dominált, ezért az első játékrészben nem láttam problémát. A második félidő elején fordult a kocka, sok könnyű gólt kaptunk indítás-lerohanásból. Ekkor azt láttam, hogy felszabadultan játszott a Győr, mi pedig megtorpantunk. Próbáltunk változtatni, de a védekezésünk teljesen szétesett.”

Hámori Konszuéla: „Az első félidőben, úgy érzem, tudtuk tartani magunkat, bár támadásban nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy azt elterveztük. A védekezésünk egészen jól összeállt, a Győr beálló elleni játékára készültünk a legtöbbet, mégis meg tudták csinálni ezeket a figurákat. A második félidőben sajnos kinyílt az olló, mi pedig csak futni tudtunk az eredmény után.”