Az EHF női Bajnokok Ligája 2023/24-es idényének 5. fordulója következik 2023. október 21-én. A Győri Audi ETO KC csapata az Odense Handbold együttesét fogadja az Audi Aréna Győrben szombaton 18 órától, a találkozót a Sport1 TV élőben közvetíti. A mérkőzés előtt Ulrik Kirkely és Kristian Danielsen fejtette ki várakozásait.

„Pontosan tudjuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Az Odense szezonkezdése nagyszerűen sikerült. Magas sebességű játékot játszanak, hisznek magukban. Nekünk sok mindenre kell odafigyelnünk ellenük, hiszen jó egyéni képességű játékosokból áll a csapatuk. Nehéz mérkőzés lesz, de úgy gondolom, mi megfelelően fel leszünk készülve” – mondta Ulrik Kirkely.

A válogatott hetet megelőzően jó formában voltunk, minden mérkőzésen fejlődni tudtunk. A feladat most az lesz, hogy mihamarabb visszatérjünk a pályára, saját játékunkat játszva. Azt látom a csapaton, hogy nagyon motiváltan várják az Odense elleni rangadót. Szerintem ez lesz a legjobb mérkőzés a csoportkörben. A felkészülési időszakban nehéz meccset játszottunk a dán együttessel. Az Audi Aréna Győrben ezúttal két olyan csapat fog találkozni, amely gyorsan játszik, szereti a gyors lerohanásokat alkalmazni. Remélem, sokan eljönnek szurkolni, és együtt legyőzzük az Odensét – nyilatkozta Kristian Danielsen.

A dán klubot 2009-ben alapították Odense GOG elnevezéssel. Odense Handbold néven 2010 óta ismerik őket. A dán bajnokságot eddig kétszer nyerték meg.

A Rókák becenévre hallgató együttes stábja és kerete is átalakuláson ment keresztül. Az előző szezonban még Ulrik Kirkely látta el a vezetőedzői feladatokat. A 2023/24-es idénytől kezdve helyét a háromszoros BL-győztes Ole Gustav Gjekstad vette át.

Az Odense 8 új játékost jelentett be az idei szezonra: Yara ten Holte, Elna Halilcevic, Ranghild Valle Dahl, Thale Rushfeldt Deila, Nina Dano, Malin Aune, Andrea Hansen és Nikita van der Vliet érkezett.

A Győri Audi ETO KC legutóbb a tavalyi BL-kiírásban találkozott az északi együttessel, akkor a negyeddöntőben kétszer győzött a győri csapat, és jutott be a Final4-ba.

A 2023. október 21-én 18 órakor kezdődő találkozón a Georgi Doychinov, Yulian Goretsov játékvezetői páros fújja a sípot az Audi Aréna Győrben. A mérkőzést a Sport1 TV élőben közvetíti.

Szurkolóink a belépőjegyeiket a Győri Audi ETO KC hazai mérkőzéseire elővételben az ETO KC Shopban (9021 Győr, Baross Gábor u 21.) vagy online a jegymester.hu weboldalon válthatnak. Helyszíni jegyértékesítés a mérkőzés kezdete előtt 2 órával, a kapunyitással egyidőben, 16:00-kor indul az Audi Aréna Győr főbejárati jegypénztárában.