A Győri Audi ETO KC csapata 2023. október 21-én három góllal győzött az Odense Handbold ellen az EHF női Bajnokok Ligája 5. fordulójában. A mérkőzésen Ana Gros 50. alkalommal lépett pályára a BL-ben. Az első félidőben Toft remekelt a kapuban, míg a másodikban még nagyobb lendülettel játszott az ETO.

Az ETO kezdőhetesét ezúttal így állította össze Ulrik Kirkely vezetőedző: Toft kezdett a kapuban, Brattset Dale, Nze Minko, Oftedal, Ryu, Hovden és Szöllősi-Schatzl pedig vezethette az első támadást, amelyből Hovden rögtön gólt szerzett az 1. percben (1-0). A gólerős kezdés ezúttal sem maradt el, a 5. perc elején már 4-1-re vezetett a zöld-fehér csapat – többek közt az 50. BL-meccsén szereplő Ana Gros értékesített hétméteresével. A 10. percre ugyan egy találatra zárkózni tudott az Odense csapata, de Toft kétszer is védett, majd Brattset Dale gyors góljával máris 7-5 állt az eredményjelzőn. A 14. percben 7-7-re egyenlített a vendég együttes, de Hovden újabb találatával 8-7-re módosult az állás. Ezt követően Kirkely edző először kért időt, majd Oftedal lövésévél kétgólos lett az ETO-fór (9-7). A 21. percben Toft hétméterest, majd ziccert hárított. A 27. percben de Paula góljával újból nagyobb győri előny kezdett kialakulni, 15-10-re vezetett az ETO. 30 perc elteltével 16-12-vel vonultak a felek szünetre.

A második félidőben Toft két újabb nagyszerű védést mutatott a kapuban, a 35. percre Haugsted góljával pedig újra visszaállt az ötgólos különbség 19-14-nél. Ezután Hovden még egyel növelni tudta a két csapat közti különbséget (20-14). A 43. percre ugyan zárkózni tudott az ellenfél, de az ETO lendületét ez sem törte meg, Hovden megint eredményes volt (25-20). A 47. percre kialakult az addigi legnagyobb differencia, Brattset Dale gólja 28-21-es állást hozott. Az 51. percben Kirkely újra időt kért, majd Oftedal belőtte csapatunk 30. találatát (30-25). Az 59. perc elején a norvég klasszis 10. gólját lőtte (32-29). A hajrára fordulva az ETO-győzelem mértéke maradt kérdés. Győri Audi ETO KC-Odense Handbold: 32-29.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Kemény meccsre számítottunk, ezt is kaptuk. Az Odense gyors kézilabdát játszik, mind védekezésben, mind támadásban. Sikerült kontrollálni a játékot, fontos volt. Az Odense kapusai ugyan többször nehéz helyzetbe hoztak minket, de örülök, hogy összejött ez a háromgólos győzelem.”

Stine Oftedal, Győri Audi ETO KC: „Néhány periódusban nehezebb volt az Odense ellen, mert többször megközelítettek minket. Visszazárkóztak nagyobb vezetésünk során is, örülök, hogy mi nem adtuk fel és sikerült megnyernünk a találkozót.”

Ole Gustav Gjekstad, vezetőedző, Odense Handbold: „Sok lehetőség adódott a csapatunk előtt, hogy megmutassuk, mire is vagyunk képesek. A Győri Audi ETO KC javára szerintem az döntött, hogy nagyobb tapasztalattal rendelkező játékosokból áll kerete. A rohanós tempót a Győr jobban játszotta.”

Ragnhild Valle Dahl, Odense Handbold: „A Győr tempójával volt számunkra probléma, azonban jónéhány dolgot ki tudtunk próbálni. A jövőben a most kipróbált figurákra kell építenünk, hiszen folyamatosan fejlesztjük játékunkat.”