A K&H női kézilabda liga 7. fordulójában a Győri Audi ETO KC könnyedén nyert a Moyra-Budaörs Handball otthonában 2023. október 25-én. A Budaörsi Városi Sportcsarnokban 18 órakor rendezett találkozón Duijndam remekelt a kapuban, Kristiansen pedig a legeredményesebb győri játékos lett, 7 dobott góllal.

A Győri Audi ETO KC keretében ezúttal Estelle Nze Minko és Ana Gros kapott pihenőt, valamint a klubvezetés és a brazil kézilabda-szövetség megegyezése alapján hazája válogatottjával a Pánamerikai Játékokon szereplő Bruna de Paula.

A kezdőcsapatot ezúttal Duijndam, Ryu, Győri-Lukács, Haugsted, Brattset Dale, Oftedal, Szöllősi-Schatzl hetesben határozta meg Ulrik Kirkely vezetőedző. Az első ETO-gólt Brattset Dale szerezte a második percben (1-1). A Budaörs kezdeti lendülete egészen a 9. perc közepéig tartott, Duijndam védését Győri-Lukács egyenlítő gólja követte, majd Oftedal vezérletével átvette a vezetést az ETO (4-5). A két csapat közti különbség onnantól folyamatosan nőtt, a 13. perc végére már ötgólos győri előny alakult ki (4-9). A feszes védekezés és Duijndam bravúrjai a 23. percre már 14-7-es zöld-fehér előnyt hozott a pályára lépő Farkas Júlia találatával. Ezt követően Kristiansen pillanatai jöttek, aki rögtön két egymást követő gólt szerzett (9-17). A játékrész végére pedig kialakult az addigi legnagyobb differencia, 9-20 állt az eredményjelzőn.

A második félidő eleje mindkét fél részéről gyors gólokat hozott, de Duijndam hárításainak, valamint Kristiansen újabb duplájának köszönhetően a 36. percben 25-12-re vezetett az ETO. Negyedórával a lefújás előtt Brattset Dale megdobta a 30. győri gólt, amely már 16 egységes fórt jelentett (14-30). A remek védekezés és támadójáték meghozta gyümölcsét, és bő tíz perccel a mérkőzés vége előtt a két csapat közti különbség tovább nőtt. Ryu 6. találatát dobta akkor (15-32). A találkozó legvégén Szöllősi-Schatzl állított be a végeredményt. Moyra-Budaörs Handball-Győri Audi ETO KC: 18-37.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Korábbról tudtuk, hogy mennyire jól tud játszani a Budaörs. Az első 10-12 perccel kevésbé vagyok elégedett, de a kontrollt tudtuk a mérkőzés végéig tartani.”

Veronica Kristiansen, Győri Audi ETO KC: „Egyetértek Ulrikkal, az elején kicsit döcögött a játékunk, utána jó koncentrációval tudtunk játszani. Örülök, hogy 2 ponttal térhetünk haza.”

Buday Dániel, vezetőedző, Moyra-Budaörs Handball: „Megérdemelten nyerte meg a Győr a mérkőzést. Sok problémával küzdöttünk, voltak sérült játékosaink. Az első 20 perc tetszett, majd rengeteg ziccert hagytunk ki. A második félidőben további hibákat ejtettünk. A folytatásban nekünk az a legfontosabb, hogy saját utunkat járjuk.”

Szép Nóra, Moyra-Budaörs Handball: „Örülök, hogy játéklehetőséget kaptam. Az első 20-25 percben meccsben voltunk a Győrrel. Onnantól kezdve kijött a két csapat közti különbség, és nem tudtuk tartani ellenfelünket.”