A Győri Audi ETO KC győzni tudott az EHF Bajnokok Ligája csoportkörének 6. fordulójában 2023. október 29-én az IK Sävehof ellen. A Partille Arenában 14 órakor kezdődő találkozón Szöllősi-Schatzl Nadine 50. BL-mérkőzését játszotta győri színekben, míg Ryu Eun Hee 100. BL-gólját szerezte. Az első félidőben megnyugtató előnyt kiépítő ETO végül megőrizte veretlenségét a versenykiírásban.

A meccskeretből ezúttal kisebb sérülés miatt kimaradt Ana Gros és Linn Blohm, valamint a Pánamerikai Játékokon szereplő Bruna de Paula is.

Ulrik Kirkely vezetőedző a kezdő hetest a Toft, az 50. győri mezben BL-meccsén pályára lépő Szöllősi-Schatzl, Brattset Dale, Oftedal, Haugsted, Hovden, Ryu összeállításban határozta meg. A mérkőzés első támadását ugyan a Sävehof vezette, de Oftedal gyors labdaszerzésből máris a meccs első találatát jegyezhette. Ezt követően mindkét csapat hibákat követett el, a hosszabb gólcsendet Hovden törte meg. A 7. percben Ryu 100. BL-góljával 3-1-re módosította az állást. A hazaiak a 14. percre ugyan felzárkóztak (5-5), azonban Brattset Dale találata után újból az ETO vezetetett 6-5-re. A két csapat közti különbség onnantól elkezdett nőni. A játékrész folyamán több ziccert hárító Toft a 20. percben hétméterest védett, majd Hovden újabb góljával ötgólos előnyt élvezhetett a zöld-fehér együttes (5-10). A félidő végére a különbség állandósulni látszott, 30 percet követően 13-8-as győri vezetés alakult ki.

A második félidő eleje a hazai alakulatnak sikerült jobban, ezért a 36. percben Kirkely mester időt kért, majd Haugsted és Szöllősi-Schatzl góljaival visszaállt az ötgólos ETO-fór (14-19). A folytatásban csökkent a győri előny, a 45. percben 18-21 állt az eredményjelzőn. Az utolsó negyedórában tovább faragta hátrányát a svéd csapat, de a félidőben több játékidőt kapó Nze Minko és Oftedal góljaival 21-24-ről fordultak a felek az utolsó 10 percre. Akkor Duijndam váltotta Toftot a kapuban két védését gyors ETO-találatok követték. Az 57. percben Hovden lőtt gólt, így 3 perccel a vége előtt 24-28-ról következett a hajrá. A végén Duijndam hetest hárított, a győzelem pedig a szoros második félidő ellenére is sikerült. IK Sävehof - Győri Audi ETO KC: 26-29.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk a Sävehof ellen. Nem a legkoncentráltabban játszottunk, sok hibát ejtettünk, amelyeket az ellenfél meg tudott büntetni. A folytatásban ezeket a csorbákat ki kell javítanunk, hiszen nehéz mérkőzések várnak ránk.”

Rinka Duijndam, Győri Audi ETO KC: „Sokat hibáztunk a találkozón, de szerencsére a végén mi kerültünk ki győztesként az összecsapásból. Személy szerint örülök a játéklehetőségnek, amit kaptam, így én is hozzá tudtam tenni a sikerhez.”

Jesper Östlund, vezetőedző, IK Sävehof: „Elégedettek lehetünk az eredménnyel, a mutatott formával még akkor is, ha sok olyan malőr jött a játékunkba, amelyet nem engedhetünk meg magunknak. Az első félidőben nehéz helyzetbe kerültünk az ötgólos hátránynak köszönhetően, de folytatnunk kell a megkezdett munkát.”

Carmen Martin, IK Sävehof: „A vereség ellenére is örülni tudok, mert a csapatunk szerintem jó játékot játszott, meg tudtuk nehezíteni a Győr napját. Biztos vagyok abban, hogy a soron következő mérkőzéseken még jobb formánkat tudjuk mutatni.”