Az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonába, az Elek Gyula Arénába látogat a Győri Audi ETO KC csapata 2023. november 15-én. A K&H női kézilabda liga 9. fordulójának szerdán 19 órakor kezdődő rangadóját az M4Sport televíziós csatorna élőben közvetíti. A találkozót megelőzően Ulrik Kirkely vezetőedző és Kari Brattset Dale nyilatkozott.

„Ez az a mérkőzés, amelyet az egész csapat és a háttérben dolgozó szakemberek a legjobban várnak. Igazán különleges lesz egy olyan találkozót játszani, amely kivételesen magas hőfokon fog zajlani minden bizonnyal. Tempós, nehéz és izgalmas meccsre számítok” – mondta Ulrik Kirkely vezetőedző.

„Természetesen nagyon nehéz mérkőzésre készülünk az FTC ellen. Mindig különleges alkalom ott játszanunk. Pontosan tudjuk, hogy a szezon elején voltak nehézségeik, de tisztában vagyunk azzal, ez a találkozó mennyire fontos jelentőségű. Mindig a csúcsformára törekednek, nekünk erre kell számítanunk. Azt gondolom, a csapatunkban mindenki jó hangulatban, motiváltan várja ezt a rangadót. Készen állunk erre a találkozóra, amelyen a legjobb formánkat kell nyújtanunk” – tekintett előre Kari Brattset Dale csapatkapitány.

Az FTC az idei versenykiírásban eddig mind a nyolc mérkőzését megnyerte. 311 dobott gól mellett 202 kapott találattal jelenleg (a kevesebb lejátszott mérkőzés miatt) az NBI-es tabella 3. helyén áll. A szezon elején vezetőedző váltást is megélő csapat a legszorosabb találkozóját a legutóbbi fordulóban a Budaörs ellen játszotta, akkor mindössze egy góllal, 37-36-ra tudott nyerni. Legeredményesebb játékosa Klujber Katrin, aki eddig 61 gólt szerzett, őt Angela Malestein 43, illetve Andrea Lekic követi 29 találattal.

A mérkőzést 2023. november 15-én, szerdán 19 órától az M4Sport televíziós csatorna élőben közvetíti. A játékvezetők ezúttal Bíró Ádám és Kiss Olivér Bende lesznek.