Nehéz mérkőzésen kétgólos győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC az SG Bietigheim Handball csapata ellen az EHF női Bajnokok Ligája 8. fordulójában. A 2023. november 18-án az Audi Aréna Győrben 18 órakor kezdődő találkozó utolsó 10 percében sikerült a bravúros fordítás, a kapuban Rinka Duijndam, támadásban pedig Győri-Lukács Viktória remekelt.

A kezdőcsapatot Brattset Dale, Oftedal, de Paula, Szöllősi-Schatzl, Ryu, Hovden és Toft alkotta. Az első ETO-gólt de Paula szerezte a 3. percben (1-1). A mérkőzés kezdetén a nagyobb lendülettel játszó Bietigheim a 10. percre minimális, kétgólos előnyt épített ki (7-5). Negyedóra elteltével pályára lépett Broch, Nze Minko és Duijndam is, aki hétméteres hárítással szállt be a mérkőzésbe. A 22. percre mégis ötgólos hátrányba került csapatunk (10-15), ekkor Ulrik Kirkely vezetőedző időt kért. Ezután Duijndam mutatott be két parádés védést, Szöllősi-Schatzl duplájával pedig elkezdődött a felzárkózás. Az első harminc perc végén mégis a német együttes vezetett 17-13-ra.

A második játékrész elején Győri-Lukács, Kristiansen és Blohm érkezett a hatosfalas védekezésbe, Duijndam pedig ismét hárított. A 32. percben Ryu góljával elkezdett közelíteni az ETO (14-17). A háromgólos különbség ugyan állandósulni látszott, a 40. percre újra öt találattal vezetett a vendég alakulat. Kirkely második időkérését is felhasználta ekkor. Az egyperces taktikai megbeszélést Blohm, Nze Minko, de Paula, Győri-Lukács góljai, valamint Duijndam védései követték, így egy gólra zárkózott az ETO (21-22). Az 50. percben de Paula értékesített büntetőt, ezzel 25-25 lett az állás. Az 56. percben 28-28-nál Toft hetest hárított, Győri-Lukács pedig góllal fejezett be támadást, így átvette a vezetést a zöld-fehér együttes. Egy perccel a lefújás előtt de Paula megszerezte az ETO 30. gólját, majd Duijndam újból védett. Az utolsó zöld-fehér találatot Győri-Lukács szerezte. Győri Audi ETO KC – SG Bietigheim Handball: 31-29.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Hasonlóan az egy héttel ezelőtti mérkőzéshez, a mostani is sok nehézséget tartogatott magában – nyomást helyezett ránk a Bietigheim. Az első félidőben a védekezésünk hibáit tudták kihasználni. A második játékrészben azonban megráztuk magunkat, kulcspillanatokban ki tudtuk használni az ellenfél technikai hibáit, gyors gólokat szereztünk akkor. Végül megfordítottuk és megnyertük a találkozót.”

Győri-Lukács Viktória, Győri Audi ETO KC: „Nagyon nehéz meccs volt. Az első félidőben sokat hibáztunk, a második 30 percben azonban kihasználtuk a Bietigheim pontatlanságait. Nekünk és a szurkolóinknak is fontos volt, hogy óriási hangulat kerekedett az Arénában. Visszakapaszkodtunk, végül meg tudtunk nyerni a mérkőzést.”

Jakob Vestergaard, vezetőedző, SG Bietigheim Handball: „Pontosan tudtuk, hogy Győrbe nem győzni járnak az ellenfelek. El kell ismernem, az ETO zseniálisan küzdött. Sokat hibáztunk, a második félidőben leginkább a védekezésben, amelyet a hazai csapat ki tudott használni. A teljesítménnyel elégedett vagyok, az eredmény azonban csalódással tölt el.”

Kelly Dulfer, SG Bietigheim Handball: „Kemény menetre számítottunk a Győr ellen. Az előző meccset sokat elemeztük – tudtuk, a védekezés kulcsmomentum lesz. Az első félidőben sok könnyű gólt szereztünk, a folytatásban viszont fordult a helyzet, és az ETO helyzetbefejezései voltak pontosabbak. Csalódott vagyok. Ez a legrosszabb vereség, amikor sokáig vezetsz és a végén kikapsz.”