2023. december 17-én Franciaország győzelmével ért véget a 26. női kézilabda-világbajnokság. Estelle Nze Minko nemzeti együttese a döntőben Norvégiát győzte le 31-28 arányban.

A zárónapon 3 meccsen is érdekeltek voltak a Győri Audi ETO KC játékosai. A 13 órakor kezdődő találkozón Hollandia 30-26-ra tudott nyerni Németország ellen, így Yvette Broch (2 gólt szerzett) és Rinka Duijndam 5. helyen zárta a vb-t.

A bronzmeccsen Dánia egygólos győzelmet aratott Svédországgal szemben 28-27 arányban. Ennek értelmében Sandra Toft és Line Haugsted (1 gólt dobott) állhatott a világbajnoki dobogó legalsó fokára. A svéd válogatottban Linn Blohm 7 gólt lőtt az utolsó mérkőzésen.

A döntőben Franciaország gólgazdag találkozón győzte le három találattal Norvégia együttesét 31-28-ra. Stine Oftedal 6, Emilie Hovden 2, Estelle Nze Minko pedig 3 gólt szerzett.

A világbajnokság legeredményesebb győri játékosa Ryu Eun Hee lett, aki 35 góllal végzett a tornán. A második legjobb ETO-s Stine Oftedal lett 32 találattal, míg a harmadik Estelle Nze Minko, aki 30-szor volt eredményes.

Az ETO-kapusok közül Silje Solberg zárt a leghatékonyabb mutatóval, aki a lövések 40,3%-át hárította. Rinka Duijndam 38,3%-kal védte a holland kaput, míg Sandra Toft 32,4%-os eredménnyel szerepelt a vb-n.

A világbajnokság álomcsapatába 3 Győri Audi ETO KC játékost is beválasztottak: Estelle Nze Minko, Stine Oftedal és Linn Blohm.

Kézilabdázóinknak jó pihenést kívánunk, várjuk őket vissza!