Az új év első EHF női Bajnokok Ligája mérkőzését az Audi Aréna Győrben játssza a Győri Audi ETO KC csapata az IK Sävehof ellen 2024. január 6-án. A csoportkör 9. fordulójának 16 órakor kezdődő találkozóját a Sport1TV élőben közvetíti. Előzetesen Ulrik Kirkely vezetőedző és Emilie Hovden mondta el várakozásait.

„A magyar bajnokságban a NEKA ellen aratott győzelmünk mindenképpen jó alapul szolgált, hogy felkészüljünk a soron következő Bajnokok Ligája mérkőzésre. A Sävehoffal szemben nem a legkönnyebb meccsre számítok, hiszen kemény védekezés jellemzi a játékukat. Nem mellesleg több poszton is kiváló, tapasztalt játékosai vannak, valamint sok a fiatal tehetség a keretében” – nyilatkozott Ulrik Kirkely vezetőedző.

„Örülök, hogy újra a Bajnokok Ligájában játszhatunk. Szerintem jó mérkőzésünk lesz a Sävehof ellen. Ha megnézzük az őszi idegenbeli meccsünket, mondhatom, sokat fejlődtünk azóta. Akkor nem a legjobb formánkat mutattuk. Szerintem sokkal jobbak leszünk most” – fogalmazott Emilie Hovden.

Az idegenbeli odavágón háromgólos győzelmet aratott csapatunk, miután 29-26-ra győzte le svéd ellenfélt az ETO. Azon a találkozón Hovden, Nze Minko, Oftedal és Szöllősi-Schatzl egyaránt 5-5 gólt dobott, amely azt jelenti, hogy a legeredményesebb zöld-fehér mezes játékosok ők voltak akkor.

A Győri Audi ETO KC együttese továbbá elmondhatja magáról, hogy egyedüli alakulatként várhatja hibátlanul a BL folytatását, mivel az eddigi nyolc összecsapásán győztesen hagyta el a pályát.

A január 6-án 16 órakor kezdődő meccsen a William Weijmans és Rick Wolbertus játékvezetői kettős fújja a sípot majd. A mérkőzést a Sport1TV élőben közvetíti.

A lefújást követően pedig a világbajnokságon résztvevő ETO-játékosok köszöntését láthatják a kilátogató nézők.

Szurkolóink belépőjegyeket a Győri Audi ETO KC hazai mérkőzéseire elővételben az ETO KC Shopban (9021 Győr, Baross Gábor u. 21.) vagy online a jegymester.hu weboldalon válthatnak. Helyszíni jegyértékesítés a kezdődobás előtt 2 órával, a kapunyitással egyidőben, azaz 14:00-kor indul az Audi Aréna Győr főbejárati jegypénztárában.