Az EHF női Bajnokok Ligája csoportkörének 9. fordulójában sima győzelmet aratott a Győri Audi ETO KC az IK Sävehof ellen. A 2024. január 6-án 16 órakor kezdődő mérkőzésen 150. alkalommal lépett pályára ETO-mezben Győri-Lukács Viktória, Farkas Júlia pedig 50. zöld-fehér mezes gólját lőtte. Silje Solberg ugyanakkor nagyszerű teljesítményt nyújtott a kapuban.

Az év első BL-meccsén Solberg kezdett a kapuban, míg az Oftedal, Gros, Szöllősi-Schatzl, Kristiansen, Haugsted, valamint a 150. győri találkozóját teljesítő Győri-Lukács hatos védekezett előtte.

Az ETO gólerős rajtot vett, az 5. percben már 3-0-ra vezetett. A zöld-fehér fór negyedóra játékot követően hatgólosra duzzadt miután Oftedal volt eredményes (10-4). A 23. percben Kirkely vezetőedző kikérte első idejét, majd Gros és de Paula találataival kialakult a tízgólos győri vezetés (16-6). A játékrész hajrájában tovább remekelt a kapuban Solberg – hétméterest is védett – és jól működött a támadójáték is, harminc percet követően 19-7-re vezetett az ETO.

A fordulást követően Duijndam állt a kapuba és játékba szállt Ryu is, aki a félidő első gólját dobta. A 38. percre Győri-Lukács és Blohm góljaival már 25-13-nál járt csapatunk. Negyedórával a lefújás előtt az akkor pályára lépő Farkas Júlia is jubilált, hiszen az 50. ETO-mezes találatát szerezte, amellyel 28-15-re módosította az állást. Ezt követően Hovden, Kristiansen és Broch találataival kialakult az addigi legnagyobb különbség, az 52. percben 32-16-ra lépett el együttesünk. Apróbb léptékkel, de a két csapat közti differencia a mérkőzés végére tovább nőtt, Kristiansen 6. góljával alakult ki a tizenkilencgólos győzelem. Győri Audi ETO KC – IK Sävehof: 39-20.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Veronica Kristiansen lett, aki 6 gólt lőtt.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Mindig érdekes a Sävehof ellen játszani, mert egy valódi tradicionális klubról van szó. A kezdetektől nagyszerűen működött a védekezésünk, Silje Solberg remekelt a kapuban. Szintén kiemelném Veronica Kristiansen teljesítményét is, a visszatéréseik is jó üzenet a jövőt tekintve.”

Veronica Kristiansen, Győri Audi ETO KC: „A meccs legelejétől feszesen védekeztünk. Azt láttam a csapaton, hogy nagyon fókusztáltan játszottunk. Volt egy rövidebb periódus, amikor a Sävehof kissé csökkentette a különbséget, de összességében elégedett vagyok a győzelemmel.”

Jesper Östlund, vezetőedző, IK Sävehof: „Ez a legnehezebb meccs volt, amit játszhatsz a BL-ben. Természetesen csalódott vagyok. A félidőben már tizenkétgólos hátrányban voltunk, a második játékrészben talán 20 percünk volt, amikor jól szerepeltünk. Jó teljesítménnyel nyert az ETO, amelyhez gratulálni tudok.”

Ida Sembe IK Sävehof: „Tudtuk, hogy nagyon kemény játékra készülhetünk az ETO ellen. Mi egy fiatal alakulat vagyunk, a legfontosabb most, hogy levonjuk a konzekvenciákat és sokat tanuljunk. Nehéz csalódottan azt mondani, hogy tapasztalatot szereztünk, de ez valóban így van. A jövőre nézve mindez hasznos lesz.”