2024. január 27-én 17 órakor a Dunaújvárosi KKA otthonában lép pályára a Győri Audi ETO KC csapata a K&H női kézilabda liga 13. fordulójában. Ulrik Kirkely vezetőedző elmondta, több szempontból is lényeges lehet a DKKA elleni összecsapás, míg Line Haugsted szerint a legfőbb cél az újabb bajnoki pontok begyűjtése lesz.

„A dunaújvárosi mérkőzés azért lesz fontos, hogy a játékunk sebességét megőrizzük. Szerintem ezen a találkozón, legalábbis bizonyos periódusaiban, kipróbálhatunk olyan elemeket, amelyeket a soron következő meccseinken a játékunkba építhetünk” – fogalmazott Ulrik Kirkely vezetőedző.

„Leginkább magunkra szeretnénk koncentrálni. A saját játékunkat kell játszanunk. Erre azért lesz szükség, mert jól akarunk szerepelni egy várhatóan pörgős meccsen. Bizonyára keményen kell majd felépítenünk a védekezésünket is. A célunk, hogy a két pontot megszerezzük Dunaújvárosban is” – tekintett előre Line Haugsted.

A DKKA az NBI-es tabella 8. helyén áll. Az eddigi lejátszott 12 forduló során 5 mérkőzése győzelemmel, 7 pedig vereséggel végződött. A dunaújvárosi együttes 315 dobott gól mellett 378 kapott találattal rendelkezik. A házi góllövőlistát Trawczynska Malgorzata vezeti 44 góllal. Őt Krupják-Molnár Beatrix és Szalai Babett követi 40, illetve 39 találattal.

A január 27-én 17 órakor kezdődő mérkőzést a Kovács-Sebők Stefánia, Vastag-Réti Rebeka Réka kettős vezeti majd.