A 2024-es férfi kézilabda Európa-bajnokság utolsó hetében rendezte meg az Európai Kézilabda Szövetség és az Eb-házigazda Német Kézilabda Szövetség Kölnben kétnapos szakmai konferenciáját, a Handball Leadership Conference-t. A rangos szakmai eseményen a Győri Audi ETO KC-t Szabó Tamás nemzetközi igazgató képviseli.

Több mint 150 kézilabda szakember – klubok, szövetségek, valamint ligák képviselői – regisztrált és vett részt a 2024. január 25-26. között Kölnben megrendezett kétnapos kézilabda konferencián. A szakmai seregszemlén a szervezők három téma köré építették fel az előadások tematikáját. Német és külföldi előadók a digitalizáció, a fenntarthatóság és a bevételszerzés témakörében adtak naprakész információkat, valamint sikeres projektek bemutatásával hasznos adatokat a hallgatóságnak.

„A szervezők rangos előadókat hívtak meg a konferenciára, és nem csak a kézilabda, hanem más sportágak gyakorlataival is megismerkedhetünk a három fő témában. A jövő kihívásaira igyekezett felkészíteni a résztvevőket a konferencia. Sok hasznos tanácsot, és már működő gyakorlatot ismerhettünk meg. A legizgalmasabb a digitalizáció témaköre volt, ahol a folyamatosan fejlődő környezet rendre új lehetőséget kínál a sportcsapatoknak is. A fenntarthatóság kérdéskörében - mely a legújabb és egy állandóan bővülő és változó téma - sok hasznos tanáccsal és új nézőpontokkal látta el a résztvevőket a konferencia” - nyilatkozta Szabó Tamás nemzetközi igazgató.

A kétnapos tanácskozáson a résztvevőknek a szünetekben lehetőségük volt még jobban megismerni egymást, valamit szakmai eszmecserét folytatni a kézilabdázással kapcsolatban.