2024. január 27-én magabiztos győzelemmel folytatta szereplését a Győri Audi ETO KC csapata a K&H női kézilabda ligában. Az idény 13. fordulójának 17 órakor kezdődő találkozóján Szöllősi-Schatzl Nadine 150-jére lépett pályára ETO-színekben. Az első félidőben Ryu Eun Hee és Kari Brattset Dale is jubilált, előbbi 250., utóbbi 650. gólját dobta győri színekben. A norvég játékos továbbá 400. magyar bajnoki találatát is megszerezte. A meccs második félidejében Kiss Diána és Rédecsi Polett is góllal mutatkozott be az NBI-ben.

A fehér szerelésben játszó Győri Audi ETO KC ezúttal a Haugsted, Nze Minko, Brattset Dale, Ryu, Győri-Lukács és a 150. ETO-meccsét teljesítő Szöllősi-Schatzl formában vezethette az első támadást, míg a hálót Toft védte.

A gólerős ETO-kezdés most is összejött, Győri-Lukács a 6. percben 2-5-re módosította az állást. Ezt követően Ryu először volt eredményes a meccsen, amely a 250. ETO-színekben szerzett gólját jelentette. Szűk negyedóra elteltével már nyolcgólos előnyben kézilabdázhatott a zöld-fehér együttes, amely Brattset Dale 400. NBI-es találatának volt köszönhető. Nem sokkal később újra a norvég csapatkapitány pillanata következett, hiszen 650-jére is kapuba talált győri öltözetben (4-12). Bő 8 perccel a játékrész vége előtt hatgólosra olvadt a két csapat közti különbség, ekkor Ulrik Kirkely felhasználta első időkérését (7-13). Ezután játékba lépett Kiss Diána és Farkas Eszter is, az eredményjelző pedig 9-16-ot mutatott 30 percet követően.

A második félidőben Duijndam védéssel kezdett a kapuban, Ryu és Nze Minko révén pedig kilencgólosra duzzadt a differencia (9-18). A 35. percben Győri-Lukács dobott gólt, amellyel már 20-10-re lépett el csapatunk. A stabilan kézilabdázó ETO onnantól még tovább tudta növelni az előnyét, a 47. percre ugyanis kialakult az addigi legnagyobb különbség (15-27). 5 perccel a meccs lefújása előtt de Paula megszerezte a 30. győri találatot. A hajrában a legnagyobb kérdés a gólkülönbség mértéke maradt, amely lehetővé tette, hogy Farkas Eszter, Kiss Diána és Rédecsi Polett is értékes játéklehetőséggel gazdagodjon – ráadásul mindhárman gólokkal járultak hozzá a sikerhez. DKKA – Győri Audi ETO KC: 16-34

A mérkőzésen 8 gólt szerző Estelle Nze Minko bizonyult a legeredményesebbnek az ETO-ból.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Örülök az elért eredménynek, nagyszerű koncentráció és összepontosítást jellemezte a játékunkat az egész találkozó során. A csapat jól alkalmazta a megbeszélt taktikát. Büszke vagyok arra, hogy három akadémistánk is értékes játékpercekhez jutott és ilyen remekül játszott.”

Kiss Diána, Győri Audi ETO KC: „Nagyon lendületes mérkőzést játszottunk a DKKA ellen. Nagy nap volt számomra, hiszen debütálhattam az NBI-ben. Nem éreztem idegennek a környezetet, a csapattársaim nagyon segítőkészek voltak. Örülök, hogy az öltözőben beszélt taktikát sikerült tartani, szerintem ennek volt köszönhető a nagyarányú győzelem.”

Paic Róbert, vezetőedző, DKKA: „Nagy megtiszteltetés volt a Győr ellen játszani. Mindkét félidőben sok hibát ejtettünk, amely lehetőséghez juttata őket. Pici részfeladatokat szerettünk volna gyakorolni. Kevés gólt lőttünk, de a védekezésünk egyes részeivel elégedettek lehetünk.

Borgyos Panna, DKKA: „Tudtuk, hogy nehéz meccs várt ránk a Győrrel szemben. Igyekszünk a folytatásban a csorbákat kijavítani. Azt gondolom, megtiszteltetés volt az ETO ellen pályára lépni, a jövőben a saját feladatunkra kell koncentrálunk.”