Sima győzelemmel jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe a Győri Audi ETO KC csapata 2024. január 29-én. Az V. fordulóban 16 órakor kezdődő összecsapás első félidejében tízgólos előnyre tett szert az ETO, Linn Blohm ugyanakkor 350-jére volt eredményes győri mezben. A második játékrészben Silje Solberg védéseinek is köszönhetően tovább nőtt a két együttes közti differencia, amely lehetővé tette a nagyarányú zöld-fehér sikert, valamint az akadémista Kiss Diána újabb értékes játékperceit.

Duijndam kezdett a kapuban, előtte a Győri-Lukács, Szöllősi-Schatzl, Ryu, Nze Minko, de Paula, Brattset Dale formációban támadott a zöld mezes ETO a mérkőzés kezdetén.

Csapatunk ezúttal ugyan lassabban indította a gólgyártást, de a 8. percben már 5-3-ra vezetett. A folytatásban egyre jobban működött a győri védelem, Duijndam pedig ziccereket hárított, amely negyedóra elteltével négygólos vezetést eredményezett a zöld-fehér csapat javára (10-6). Nem sokkal később Blohm jubilált, aki megszerezte 350. ETO-mezben lőtt találatát 12-7-re módosítva az állást. Ezt követően Kirkely első időkérését használta fel, majd két gyors labdát a kapuba juttatva a 21. percre tovább növelte előnyét az Audi ETO (14-7). Onnantól elindult a zöld-fehér henger, a 24. percben Győri-Lukács révén már tízgólos győri fór alakult ki (18-8). A játékrész végén az akadémista Kiss Diána is pályára lépjen. A félidőben 21-11-et mutatott az eredményjelző.

A folytatásban Solberg védte az ETO hálóját, a különbség pedig tizenkétgólosra duzzadt a 40. percre (25-13). A magabiztos győri helyzetértékesítés Farkas és Nze Minko találataival negyedórával a lefújás előtt már a 30-14-es állást hozta magával. A tizenötgól körüli differencia állandósulni látszott. A fiatal tehetség, Kiss ismét játéklehetőséghez jutott az 55. percben. A hajrára csupán a győzelem mértéke maradt kérdés – végül nagyarányú ETO-diadal született. Győri Audi ETO KC – Kisvárda Master Good: 37-19

A Győri Audi ETO KC ezáltal elsőként jutott be a Magyar Kupa március 9-10-i négyesdöntőjébe, elődöntős ellenfelét a forduló további mérkőzéseit követő sorsolás után kapja.

A találkozón a legeredményesebb győri játékos Bruna de Paula lett, aki 6 találatot szerzett.

Ulrik Kirkely, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „A legfőbb célunk ezúttal is az volt, hogy a lehető legmagasabb szinten tartsuk a koncentrációnkat hangsúlyt helyezve a meccs kezdésére. A Kisvárda sok jó egyéni képességű játékossal rendelkezik – olykor gyors játékra kényszerítettek minket. A játékképet nézve összességében elégedett vagyok. Örülök, hogy bekerültünk a legjobb négy közé.”

Farkas Júlia, Győri Audi ETO KC: „Ahogyan Ulrik Kirkely mondta, szerettük volna fókuszáltabban kezdeni a mérkőzést. Az első félidőben megalapoztuk a magabiztos vezetést. Sok lerohanásból született gólunk. Szerintem jó meccset játszottunk, örülök, hogy bejutottunk a Magyar Kupa Final4-ba.”

Józsa Krisztián, vezetőedző, Kisvárda Master Good: „Gratulálok a Győrnek a győzelemhez. Nem volt számunkra tökéletes a mérkőzés, ameddig erővel bírtuk, mindent megtettünk. A két csapat teljesen más játékot képvisel, amellyel előzetesen is tisztában voltunk. A céljaink mások, a folytatásban azokat kell követnünk.”

Bucsi Lili, Kisvárda Master Good: „Az edzőnk azt kérte tőlünk, hogy a saját játékunkat építsük, amiről azt gondolom, sikerült is a találkozó bizonyos részeiben. A két csapat közötti különbség hamar kijött, ezért lett a mérkőzés végén ilyen nagy a differencia.”