„A számunkra mindig kellemetlen ellenfél, a Debreceni VSC Kézilabda Akadémia csapata, ellen kezdtük a tornát. Valamilyen oknál fogva, általában rengeteg rossz döntést hozunk és sok ki nem kényszerített hibát követünk el, ha velük játszunk. Szerencsére ennek nyoma sem volt az összecsapás elején, magabiztos előnyt építettünk ki az első játékrész nagy részében, amit a félidő végjátékában jelentősen leadtunk. A második félidő a már előbb említett forgatókönyv szerint kezdődött, a hibáinkat könyörtelenül kihasználták a debreceniek és átvették a vezetést. Miután még időben rendeztük a sorokat, a mérkőzés utolsó perceire döntetlennel fordultunk. Az utolsó előtti támadást mi vezettük, amit nagyszerűen hajtottak végre a lányok. A Debrecen utolsó támadást hősiesen kivédekezve, sőt a végén labdát is szerezve, begyűjtöttük a 2 pontot” – foglalta össze a torna első mérkőzését Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, azonban végig kiélezett összecsapás volt. A végjáték a győzelem megszerzéséről szólt, az utolsó támadást közös csapatmunkával sikerült gólra váltanunk, így mi örülhettünk a végén a győzelemnek” – értékelt a győztes gólt szerző Nagy Szofi Natasa (#8)

Akadémiai Torna, 3. forduló

2024. január 26., 15:00

Elek Gyula Aréna, Budapest

DVSC Akadémia – Győri ETO KC: 29-30 (14-16)

Győri ETO KC: Tőkés Lilla 3, Flaskár Emma 2, Nagy Szofi Natasa 2, Körmendi Lara (K), Pőcze-Eisenberger Anna (K), Somogyi Lilla Júlia 2, Köteles-Baunok Ivett, Jász Dorina 1, Baracskai Liza 3, Bárdos Réka Luca 1, Oross Tímea Sára 1, Tagai Virág 2, Tőre Eszter, Dori Blanka 1, Molnár Nóra, Léránt Eszter 3, Takács Maja Márta 9

 

„Az Akadémiai torna második napján délelőtt a NEKA csapata ellen léptünk pályára. A mérkőzés elején fej-fej mellett haladt a két együttes, de a félidő közepétől biztos előnyre tettünk szert. A második félidőben tovább növeltük előnyünket, már 8 góllal is vezettünk. Minden játékosunkat pályára tudtuk küldeni, azok is hozzá tudtak tenni az eredményességhez, akik az előző nap kevesebb játékperchez jutottak. Nagyon jó előjel a jövőre nézve, hogy a 2009-es születésű játékosaink is felvették azt a játékritmust, amely az eggyel nagyobb korosztály sajátja” – mondta Kerékgyártó Zsolt vezetőedző a torna második meccse után.

„Nagyon kellett koncentrálnunk védekezésben és támadásban egyaránt, ezt a lányokkal meg tudtuk oldani, megvolt az összhang. A fiatalabb játékosaink is jól be tudtak illeszkedni a csapatba, számos helyzetüket ők is gólra váltották. A szoros kezdet ellenére a végére már 6 góllal is el tudtunk húzni, így miénk lett a 2 pont” – vélekedett a mérkőzésen 3 találatig jutó Tőkés Lilla (#3).

Akadémia Torna 3. forduló

2024. január 27., 11:00

Elek Gyula Aréna, Budapest

Győri ETO KC – NEKA: 31-25 (15-11)

Győri ETO KC: Tőkés Lilla 3, Flaskár Emma 4, Nagy Szofi Natasa 1, Körmendi Lara (K), Pőcze-Eisenberger Anna (K), Somogyi Lilla Júlia 6, Köteles-Baunok Ivett, Jász Dorina, Baracskai Liza 5, Bárdos Réka Luca 1, Oross Tímea Sára, Tagai Virág 2, Tőre Eszter, Dori Blanka 1, Molnár Nóra 2, Léránt Eszter 4, Takács Maja Márta 2

 

„A délutáni mérkőzésen a Ferencváros 2009-es csapata volt az ellenfelünk. Ennek megfelelően mi is a fiatalokkal kezdtük a mérkőzést. Az első félidő hajrájára sikerült 2 gólos vezetést kiépítenünk. Ezután a 2008-as sorunk lépett pályára, akik 8 gólosra növelték az előnyt a szünetig, amivel a lényeges kérdések el is dőltek. A második játékrészben is forgattuk a csapatot, így magabiztosan nyertük meg a mérkőzést” – nyilatkozta Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.

„A mérkőzésen nagyobb szerephez jutottak a fiatal játékosaink, akik éltek is a lehetőséggel. Védekezésben sok labdát szereztünk, így gyors gólokat tudtunk lőni és megnyertük a mérkőzést. Ezzel bebiztosítottuk az első helyünket az Akadémiai Torna 3. fordulójának tabelláján. Összességében sikeres két napon vagyunk túl, és minden játékosunk jó teljesítményt tudott nyújtani” – értékelte az utolsó összecsapást Tagai Virág (#42).

Akadémiai Torna, 3. forduló

2024. január 27., 15:00

Elek Gyula Aréna, Budapest

Győri ETO KC – FTC Akadémia: 39-29 (20-12)

Győri ETO KC: Tőkés Lilla 3, Flaskár Emma 1, Nagy Szofi Natasa 2, Körmendi Lara (K), Pőcze-Eisenberger Anna (K), Somogyi Lilla Júlia 6, Köteles-Baunok Ivett 3, Jász Dorina 2, Baracskai Liza 6, Bárdos Réka Luca 2, Oross Tímea Sára 1, Tagai Virág 1, Tőre Eszter 5, Dori Blanka 2, Molnár Nóra 2, Léránt Eszter, Takács Maja Márta 3

„Nagyon jól sikerült a budapesti akadémiai hétvége. Hibátlanul nyertük a tornát, így összesítésben tovább növeltük előnyünket. Minden esélyünk megvan arra, hogy megvédjük bajnoki címünket, amihez áprilisban Balatonbogláron kell még jól teljesítenünk. Még egyszer szeretném kiemelni, hogy a fiatalabb korosztályú játékosaink milyen jól beilleszkedtek az idősebbek csapatába. Ez a jövőre nézve biztató, mert biztosítani tudjuk utánpótlásunk folyamatos fejlődését” – összegezte a 2 napos megmérettetést Kerékgyártó Zsolt vezetőedző.