A 2023. augusztus 19-i sérülését követően a CSM Bucuresti elleni Bajnokok Ligája találkozón újra meccskeretbe került Fodor Csenge. A Győri Audi ETO KC balszélsője játéklehetőséget akkor még nem kapott, visszatérését pedig izgatottan várja. Csenge az elmúlt hónapokban zajló rehabilitációról nyilatkozott.

„Régóta vártam már ezt a pillanatot – felbecsülhetetlen érzés volt hosszú hónapok után újra a lányokkal ott lenni a pályán és készülni a meccsre. Igaz, még nem volt szabad játszanom, de önmagában az, hogy bemelegíthettem és szurkolhattam nekik a kispadról, nagyon sokat jelentett” – kezdte Fodor Csenge.

„A rehabilitációm elég szigorú szabályokhoz volt kötve annak érdekében, hogy a lehető legjobban, leghamarabb meggyógyuljon a sérült keresztszalagom. Az első három hónapban rögzítőt kellett viselnem éjjel-nappal, de az alatt az idő alatt is zajlott a gyógytorna. Miután lekerült a rögzítő, egyre nagyobb hangsúlyt fektettünk az izom visszaépítésére. Így teltek utána a hetek, és végül olyan jó állapotba került a combizmom, illetve a térdem is panaszmentes volt, hogy decemberben, amikor a csapat visszatért a világbajnokságról, elkezdhettem a pályán a kézilabda edzéseket” – mondta a balszélső.

„Először egyénileg edzettem, utána egyre többet a lányokkal. Mentálisan és fizikálisan is nagyon nehéz hónapok vannak mögöttem, de mindenki mellettem volt és támogatott amiért elmondhatatlanul hálás vagyok. Külön kiemelném a gyógytornászomat Budai Nikolettet, aki az elejétől kezdve fáradhatatlanul dolgozott velem, és mindent megtett azért, hogy zökkenőmentesen haladjon ez a hosszú felépülés. Jobb kezekben nem is lehettem volna. Várhatóan ezen a héten fokozatosan megkezdhetem a játékot. Izgatottan várom, hogy újra a pályán segíthessem a csapatot” – fogalmazott játékosunk.