Az MTK Budapest otthonában folytatja a magyar bajnoki pontvadászatot a Győri Audi ETO KC csapata 2024. február 22-én. A K&H női kézilabda 16. fordulójának 18 órakor kezdődő mérkőzését megelőzően a várakozásokról Ulrik Kirkely vezetőedző és Yvette Broch nyilatkozott. A találkozót az M4Sport kézilabdás YouTube-csatornája közvetíti élőben.

„Tudjuk, hogy az MTK milyen szezont teljesít a magyar bajnokságban. Szerintem egy kifejezetten ügyes csapattal találkozunk csütörtökön. Mi azt tűztük ki célul, hogy tovább fejlesszük a támadó és védekező játékunkat, vagyis a taktikánk finomítására helyezzük a hangsúlyt” – mondta Ulrik Kirkely vezetőedző.

„Azt gondolom, fontos lesz számunkra a jó szereplés, hiszen nehezebb időszakon mentünk keresztül az utóbb időben. Jól kell éreznünk magunkat a pályán, komolyan kell vennünk a találkozót. A cél egyértelmű, nyerni szeretnénk – minden meccsünk előtt ezt fogalmazzuk meg. Örömteli lenne, ha most két ponttal térnénk haza Győrbe” – nyilatkozta Yvette Broch.

Az MTK Budapest jelenleg az NBI-es tabella 7. pozícióját foglalja el. A 15 forduló során 5 győzelmet szereztek, 3-szor játszottak döntetlent és 7 vereséget szenvedtek, 427 dobott gól mellett 454-et kaptak. Legtöbbször Farkas Johanna volt eredményes az eddigiek során, hiszen 95 alkalommal talált a kapuba, míg a házi gólverseny 2-3. helyezettje jelenleg Mészáros-Mihálffy Adrienn és Poczetnyik Luca Laura 39-39 találattal.

A 2024. február 22-i összecsapás játékvezetői Bátori Bence Martin és Szécsi Lantos Boldizsár lesznek. A meccset az M4Sport kézilabdás YouTube-csatornája közvetíti élőben 18 órától.