Lezárult a február végi-március eleji válogatott hét, játékosaink ismét Győr felé veszik az irányt a nemzeti csapatoktól. Jó hír, hogy orrtörése után visszatérhetett a pályára Ana Gros, aki csapata legeredményesebb gólszerzője volt mindkét meccsen a franciák ellen. A 4. forduló meccsei is többnyire győzelmeket hoztak a győri játékosoknak, lássuk ki hogyan szerepelt.

Magyarország az Euro Cup negyedik fordulójában Svájcban aratott magabiztos győzelmet. A 35-27-es sikerből Szöllősi-Schatzl Nadine 3, míg Győri Lukács Viktória kettő góllal vette ki a részét.

Norvégia ezúttal idegenben gázolt át Ausztrián. Veronica Kristiansen 6, Emilie Hovden 4, Kari Brattset Dale pedig 1 gólt szerzett a 39-22-re megnyert összecsapáson. Stine Oftedal és Silje Solberg nem lett nevezve a mérkőzésre.

A csoportot ezzel Norvégia vezeti, Magyarország 6 ponttal áll a második helyen.

A 3. selejtezőcsoportban Hollandia ezúttal könnyedén intézte el a cseheket. A hazai pályán 42:25-re megnyert összecsapáson Rinka Duijndam 39%-os hatékonysággal hárította a kapuja felé tartó lövéseket. A csoportot hibátlan mérleggel vezeti Hollandia Portugália és Csehország előtt.

A 4-es csoportban Franciaország és Szlovénia mérkőzött meg egymással kétszer. Az első, Szlovéniában rendezett összecsapáson orrtörése után pályára lépett ismét Ana Gros, aki 6 gólt lőtt, míg a túloldalon Estelle Nze Minko 3 gólt szerzett. A találkozót 35-20-ra a világbajnok franciák nyerték meg. A visszavágó Franciaországban még simább sikert hozott, a 41-22-es francia győzelem során Estelle ismét 3, míg Ana 5 gólt szerzett.

A csoportot a hibátlan Franciaország vezeti Szlovénia, Olaszország és Lettország előtt.

A 7. csoportban Svédország 37-23-ra nyert hazai pályán Izland ellen, Linn Blohm pedig 2 gólt szerzett. A csoportot a svédek vezetik 8 ponttal a Feröer-szigetek, Izland és Luxemburg előtt.

A 8. háromtagú selejtező csoportban Dánia sima 39-31-es sikert aratott Lengyelország felett. Sandra Toft és Line Haugsted is nevezve volt az összecsapáson, de gólt nem szereztek. A csoportot vezeti, és meg is nyerte Dánia Lengyelország és Koszovó előtt.

Játékosainknak gratulálunk, jó utat kívánunk vissza Győrbe.