Sokáig kontroll alatt tartottuk a Debrecen elleni elődöntőt, de az utolsó negyedórában érkezett a már-már szokásos izgalmas végjáték. Az idegek harcát a legvégén mi nyertük,, és bejutottunk a vasárnapi fináléba.


A Debrecen elleni elődöntő keretünkből ezúttal Ryu Eun Hee és Silje Solberg maradt ki. A találkozón a Debrecen indította útjára a labdát, nálunk Ulrik Kirkely a Győri-Lukács, Nze Minko, Haugsted, Brattset Dale, Kristiansen, Szöllősi-Schatzl hatosnak szavazott bizalmat, a kapuban pedig Toft állt. Az első két gólt a Loki lőtte, majd ezekre Veronica Kristiansen válaszolt előbb akcióból, aztán hetesből (2-2). A nyolcadik perc elején először vezettünk a meccsen, ismét Kristiansen volt eredményes (4-3). 10 percnyi játék után 5-3-ra vezettünk, ehhez tett még egyet hozzá Brattset Dale, majd Kristiansen kapott kétperces kiállítást. A huszadik percben 11-10 állt az eredményjelzőn, ekkor lépett pályára Ana Gros. Toft bemutatatott két gyors védést, majd a félidő hajrája előtt Ulrik Kirkely kérte ki idejét 14-11-es vezetésnél. A félidőt Győri-Lukács bombája zárta, így 16-12-es győri vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

 

A második félidőt Kristiansen gólja nyitotta, majd Toft védett egyet. Nze Minko kiállítása után Töpfner csökkentette hetesből 3 gólra az előnyünket (17-14). Gros büntetőből lőtte az első gólját a meccsen, erre pedig Planéta révén jött a gyors válasz. Gros akcióból is betalált, majd Brattset és Minko volt eredményes (21-16), Planétát pedig kiállították a játékvezetők. Oftedal révén hattal vezettünk (24-18) a 42. percben, de két gyors góllal ismét kapaszkodott a Loki. Haugsted üres kapura talált be, hiszen elkezdte a 7 a 6 elleni játékot a Debrecen az utolsó negyed órára fordulva (25-20).Toft hetest is védett de a támadásban elkövetett hibák után szorosabbá vált az összecsapás, az 53. percben már csak kettő gól volt az előnyünk(27-25), nem találtuk az ellenszerét a debreceni játéknak. 4 perccel a lefújás előtt Kácsor révén átvette a vezetést a Loki. Csapatkapitányunk Brattset egalizált (28-28), majd ő lőtte a 29. gólunkat is az utolsó percben. 32 másodperccel a vége előtt időt kért a Debrecen, de újabb gól nem született, így bejutottunk a vasárnapi fináléba.

Ulrik Kirkely: 45 percig jól játszottunk, de ma sem találtuk a Debrecen 7 a 6 játékának ellenszerét az utolsó negyed órában . Sokáig nagyon magas volt a tempó az összecsapáson, de a ritmus lassulását nem jól reagáltuk le. Most a regenerációé a főszerep, és várjuk az ellenfelünket a fináléba.

Stine Oftedal: Sokáig vezettünk és kontroll alatt tartottuk a meccset, de a 7 a 6 elleni játék ellenszerét nem találtuk meg. Elveszett a tempónk támadásban és védekezésben is. Ezen javítanunk kell, de ez most egy fontos győzelem, hiszen azt jelenti, hogy bejutottunk a fináléba.