Sokáig vezetett ugyan csapatunk a kupadöntőben, de a hajrában elkövetett hibák megbosszulták magukat és nem sikerült megnyerni a találkozót.

A Magyar Kupa fináléjára ugyanúgy Ryu Eun Hee és Silje Solberg volt a kimaradó csapatunk keretéből. Ulrik Kirkely akárcsak az elődöntőben, úgy most is Tofttal kezdett a kapuban, előtte a Szöllősi-Schatzl, Kristiansen, Haugsted, Brattset Dale, Minko, Győri-Lukács hatos kezdett. A Ferencváros kezdte meg a döntőt, az első gólt a 4. perc elején Kristiansen révén mi szereztük.  Nagy volt a feszültség a pályán, az 5. percben már 2-0 volt az előny. A 10. percben már ki is kérte idejét a Ferencváros, ekkor 5-1-állt az eredményjelzőn. Az első megyedóra végén 7-4-re vezettünk. Sikerült tartani a 2-3 gólos fórt, a 21. percben 9-6-ra vezettünk, de 9-9-nél utolért minket a Fradi, és Győri-Lukács találatával gyorsan visszavettük a vezetést. Gros meglőtte 50. Magyar Kupa gólját zöld-fehér mezben (11-10), majd Brattset Dale növelte ismét kettőre az előnyt. Az utolsó momentum egy időkérés volt részünkről, 5 másodpercünk volt támadni, de újabb gól már nem esett, így 13-11-re vezettünk félidőben.

A második játékrész első gólja Simoné volt, az első gólunkra a 37. percig kellett várni, ekkor Nze Minko volt eredményes (14-13). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, de Nze Minko és Szöllősi-Schatzl góljaival a 44. percben 18-15-re nálunk volt az előny. Az utolsó 15 percet a Fradi időkérése nyitotta 19-16-os vezetésnél. Két kapott gól után nagyon kellett Gros újabb találata, de az 50. percben ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Kristiansen hetesből vette vissza a vezetést, ezzel kezdődött a hajrá, majd 9 perccel a vége előtt 22-22-nél Ulrik Kirkely kérte ki idejét. Hét perccel a vége előtt először vezetett a Fradi a meccsen. 4 perccel a vége előtt már háromgólos hátrányban voltunk, innen pedig nem volt már visszaút. Sokáig ugyan jól játszottunk, de a hajrában nem tudtuk tartani a lépést, és 25-23-as vereséget szenvedtünk. Sorozatban harmadik alkalommal szereztünk ezüstérmet a második számú hazai sorozatban.