A K&H női kézilabda liga 20. fordulójában a Győri Audi ETO KC a 2024. március 16-án 16 órai kezdettel megrendezésre kerülő találkozón a Moyra Budaörs Handball együttesét fogadta otthonában, az Audi Aréna Győrben. A Kun Attila ideiglenesen kinevezett vezetőedző irányításával felálló hazai csapat végig diktálta a tempót a mérkőzésen, az első félidőben sem engedte közel magához ellenfelét. A második játékrészben folyamatosan nőtt a két csapat közötti különbség a zöld-fehér hazai alakulat javára.

Kun Attila ideiglenesen megbízott vezetőedző alábbi sorral kezdte a találkozót: a kapuban Solberg, előtte támadásban a Fodor, Kristiansen, Oftedal, Blohm, Gros, Hovden hatos, védekezésben Haugsted segítette a csapatot. Az első támadást az ETO vezette, mely rögtön gólszerzéssel zárult Blohmnak köszönhetően, majd Oftedal talált a kapuba, Solberg pedig védéssel kezdte meg a találkozót. A Budaörs a 4. percben büntetőből szerezte első gólját, majd ezt követően Blohm szerezte meg második találatát (3-1). Fodor egy egészpályás indítást fejezett be a 8. percben, amit Gros bombája követett, majd Kristiansen is bemutatkozott (6-2) miközben Solberg rendre hárított a kapuban. A Budaörs zárkózását Fodor egy szép szélső góllal, Blohm harmadik találatával akadályozta meg a 13. percben (8-4). A félidő derekán Kun Attila sort cserélt; Szöllősi-Schatzl, De Paula, Nze Minko, Farkas, Varga valamint Brattset Dale is lehetőséghez jutott. Farkas egyből góllal hálálta meg a bizalmat (9-4). A 10. zöld-fehér találatot De Paula szerezte a 21. percben, amit Szöllősi-Schatzl követett (11-6). A sormintát Brattset Dale folytatta, amit Solberg a kapuból indított találattal fejelt meg (13-6). Néhány kimaradt helyzetet követően zárkózott a Budaörs, de Brattset Dale stabilizálta a különbséget a 26. percben (14-9). Farkas Júlia 50. magyar bajnoki gólját megszerezte a lefújás előtt két perccel, majd az utolsó perben Brattset Dale által kiharcolt hétméterest értékesített Gros beállítva ezzel a félidő eredményét, 16-11 állást.

A második játékrészben a találkozó elején felálló sor kezdett azzal a különbséggel, hogy Duijndam állt a kapuban. Kristiansen, majd Fodor duplával kezdte meg a gólgyártást (19-13). A 20. ETO gólt Blohm lerohanásból szerezte az 35. perc elején, ezt követően Gros büntetőből, majd akcióból talált be a Budaörs kapujába nyolcra növelve a különbséget (22-14). Fodor bombája után Duijndam is megszerezte kapus-gólját, beállítva az addigi legnagyobb különbséget a 41. percben (24-15). Broch egy szép zárással tette lehetővé Oftedal gólszerzését, aztán Gros harcolt ki hetest, aminek elvégzéséhez Brattset Dale állt a vonal elé (26-17). Egy villámgyors ellentámadás végén Fodor szép találattal meglőtte 300. magyar bajnoki gólját, amivel beállította a tízgólos különbséget a 41. percben. Az első félidőhöz hasonló játékos sorcserét követően Broch értékesített egy szép bejátszást, majd Duijndam villant a kapuban, majd egy labdaszerzést követően indításgólt szerzett az akadémista Varga (29-17). A 30. győri gól balszélen, Szöllősi-Schatzl által született, majd De Paula is feliratkozott a gólszerzők listájára a második félidőben (31-18). Broch ismét jó labdát kapott a falban, aztán egy Duijndam hárítást követően indításból Szöllősi-Schatzl, majd Farkas egy gyors ellentámadásból szerzett gólt (34-20). Az utolsó percre fordulva duplázással Szöllősi-Schatzl beállította a mérkőzés végeredményét, 36-21 állást.

Győri Audi ETO KC – Moyra Budaörs Handball: 36-21 (16-11)

Kun Attila, vezetőedző, Győri Audi ETO KC: „Nagyon nehéz egy edzőnek a szezon közben átvenni egy csapatot, pláne egy sikertelen hétvégét követően. Három edzéssel és két videózással tudtunk készülni erre a találkozóra. Egyforma képességű játékosokból álló keretünkben az volt a célom, hogy mindenki egyforma lehetőséghez jusson, és a fiatalok is pályára léphessenek. Az első félidőben még érződött valamennyi görcsösség a játékosokon, és a kimaradt lehetőségek részben ennek, részben pedig a Budaörs remek kapusteljesítményének volt köszönhető. A második játékrészben azonban már remek tempót diktáltunk, ami az eredmény alakulásában is meglátszódott. Az egész mérkőzésen leginkább az tetszett, hogy a védekezésünk végig acélosan működött. Gratulálok a csapatnak és a Budaörsnek egyaránt.”

Fodor Csenge, Győri Audi ETO KC: „Nagyon magunk alatt voltunk a kupahétvégét követően, nehéz ilyen helyzetből felállni. Attila rendkívül segítőkészen vette át a csapatot, és játékostársaim is azon voltak, hogy minél hamarabb kijöjjünk a gödörből, és maximálisan teljesítsük azt, amit edzőnk kér. A mérkőzés elején elég sok helyzet kimaradt, de a második félidőre felszívtuk magunkat, és azt nyújtottuk, amit megbeszéltünk. Ami ennél is nagyobb öröm számomra, hogy ismét mosolyt láthatok a többiek arcán!”

Buday Dániel, vezetőedző, Moyra Budaörs Handball: „Gratulálok a Győrnek! Annak ellenére, hogy mindkét csapat rossz szájízzel lépett pályára, egészen jó mérkőzést játszottunk. Nehéz volt számunkra is a felkészülés, hiszen több meghatározó játékost is nélkülöznünk kellett, de a fiatalok nagyon szépen helyt álltak, és egész sokáig tartottuk a Győr által diktált tempót. Külön büszke vagyok a jó kapusteljesítményünkre. Gratulálok az ETO-nak és további sok sikert kívánok nekik a nemzetközi kupaszereplésben!”

Wutschi Verona, Moyra Budaörs Handball: „Köszönöm szépen a gratulációt, örülök nagyon a mai játéklehetőségnek. Jó mérkőzést játszottunk, jó élményekkel távozunk a Győr otthonából. Gratulálok a Győri Audi ETO-nak a győzelemhez!”